Dagens Dubbel Umeå 27/4-2013

237

DDLORDAG

 

DD satt i onsdags men oddset blev trist och kanske borde jag räknat ut att Traveling Man med Johan Untersteiner skulle få styra loppet. Men efterklokhet har sällan gjort någon lyckligare och vi får glädjas åt de 9,67 ggr vi fick på dubbeln. Hoppas på bättre odds imorgon.

Det blir något kortare tips idag.

 

DD-1

Det låter bra kring 3 Keep Well som troligtvis ska gå med jänkarjolle för första gången och Örjan sitter upp igen. Jag tror Krister Söderholm laddar med 1 Dead Wood och han vill nog köra där, det tror jag gynnar Keep Well. Han får mitt tips. Normalt sett hade jag gett tipset till 5 Stein Daylight som jag tror är bästa hästen i fältet men han har svikit mig många gånger och han får göra bättre ifrån sig för att återvinna mitt förtroende. Tidigt motbud dock. Liksom 2 Tambur som har en vass avslutning. Men då jag väljer att gå kort i DD-2  så målar jag på lite här och hoppas på skräll. Jag tar med 9 Dellvann från Jörgen Westholms formstall, tror han kommer få en fin resa. 10 Valnes Ali gillar jag, det är en tuffing som tål att göra lite grovjobb. Inte alls avsågad trots spåret.

Sista strecket går till 12 Northern Spy som har mycket bra form. Spurtade mycket bra till vinst senast och även om det motståndet var något enklare så kan han upprepa den insatsen med lite klaff.

Rank: 3,5,2,9,10,12

 

DD-2

Jag hoppas och tror att det kommer bli en fartfylld inledning på detta loppet. Det hoppas jag min vinnare drar nytta av, 9 Ed You. Umåker har ett 211 meter långt upplopp och jag tror Ed You vinner detta med två längder. Han har lopp i kroppen och såg klart fin ut redan då. Lär inte vara sämre till denna starten och med det fina smygläget och en bra startrygg så tror jag Bosse Eklöf får segerdefilera. Värsta motbuden tycker jag 2 O.U.Glide och 11 Joker Stursk står för. Framförallt Joker Stursk kan bli mycket giftig om tempot blir högt, den spelar vi tvilling med. Naturligtvis räknas även 1 Oolong men läget är inte bra för honom och han kommer bli över från start. Jag tycker han är lite väl betrodd med tanke på att han kommer tappa från start.

Jag väljer att spika Ed You.

Rank: 9,2,11,5,1,4,12

 

DD förslag

I DD-1 streckar jag sex hästar: 2 Tambur, 3 Keep Well, 5 Stein Daylight, 9 Dellvann, 10 Valnes Ali och 12 Northern Spy.

I DD-2 spikar jag 9 Ed You.

 

DD-1: 2,3,5,9,10,12

DD-2: 9

6 kombinationer

 

Tvilling DD-1: u-häst 3 mot 5,9,10,12

Tvilling DD-2: u-häst 9 mot 2,5,11 (tycker man kan testa en rak tvilling med 9-11, blir nog ett bra odds)

 

Några drag till V75: 3 On Track Piraten och 4 Juliano Rags i V75-1 tycker jag är värda varsitt streck. Varnar för 5 Stepping Memory och 6 Quite Charming i V75-2. 10 Iceland tror jag vinner Guldbjörken. Omgångens bästa spik är 6 Pink Elephant i V75-5.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75-Tipset Umeå 27/4.
Nästa artikelSatsa på James Bonds norrländska kusin.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.