Dags för årets första fartfest!

15

univers de pan fartfest

Univers de Pan vann Grand Critérium de Vitesse förra året och vill försvara sin titel i år. Den franska topphästen siktar även på Elitloppet sista helgen i maj.Foto av LARS JAKOBSSON

På söndag är det dags för årets första riktiga fartfest i Europa. Sprinterloppet Grand Critérium de Vitesse körs i Cagnes-sur-Mer på den franska Rivieran och loppet har samlat flera av Europas topphästar.

Loppet körs utan någon svensk deltagare, men det saknas inte blågult inslag. Fjolårets Elitloppsvinnare Timoko drog fina spår tre bakom bilen och som vanligt är det Björn Goop som sitter i sulkyn. Johnny Takter tar åter plats bakom broder Jimmys Maven som ännu inte lyckats i sina starter på europeisk mark. Nu är det förutsättningar som passar amerikanskan, men spår åtta föll henne inte i smaken. Titelförsvararen Univers de Pan har två lopp i kroppen efter de skadebekymmer som höll honom borta från det franska vintermeetinget. Tioåriga Roxane Griff visar inga ålderskrämpor och hon drog innerspåret.

Ser intressant ut
Att hitta hästar till Elitloppet är en pågående process under hela året. Grand Critérium de Vitesse är ett av loppen som elitloppsgeneralerna lägger fokus på. Solvallas nye sportchef Markus Myron åker ner till den franska Rivieran med en speciell känsla.
– Det är första gången som jag är med och ska försöka lägger ihop det här pusslet. Vårt jobb börjar redan i och med Prix d’Amerique och loppen därefter. Tyvärr vill inte årets vinnare av Prix d’Amerique Up And Quick vara med i år, men håller dörren öppen för start 2016. Det finns många spännande hästar att ha koll på och loppet på söndag ser väldigt intressant ut, säger Markus.
Hur ser fortsättningen ut?
– Klaus Koch och jag åker till USA om några veckor och vi har flera spår som vi vill kolla upp, berättar Markus.
Vad heter drömhästen?
– Oj, det var en svår fråga. Vi vill ha med världens bästa hästar just vid den tidpunkten. Det finns flera spännande ekipage att välja mellan. För mig känns det fantastiskt inspirerande och vi lovar att årets Elitlopp kommer att bli ett kanonlopp, som det brukar vara, avslutar Markus Myron.

Startlista Grand Critérium de Vitesse
1609 meter autostart

1 Roxane Griff – Matthieu Abrivard
2 Vanika du Ruel – Franck Anne
3 Timoko – Björn Goop
4 Pascia’ Lest – Gabriele Gelormini
5 Une Fille d’Amour – David Thomain
6 Univers de Pan – Philippe Daugeard
7 Linda di Casei – Alessandro Gocciadoro
8 Maven – Johnny Takter
9 Roller Quick – Jean Uroz
10 Alesia d’Atout – Antoine Lhérété
11 Oscaco di Ruggi – Wim Paal
12 Sometime – Christophe Martens
13 Owen Cr – Pietro Gubellini

Förstapriset är ca 850 000 kronor.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTimo Nurmos flyttar
Nästa artikelÄr han mogen för vinst på V75?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.