Dags för Readly Express igen

17

dags för readly express

Han är en av de mest imponerande vinnarna i Svenskt Travderbys historia.
Nu ska Readly Express erövra nästa tunga skalp i Europaderbyt.
– Allt verkar mycket bra, säger tränaren Timo Nurmos.

Readly Express dundrade hem Svenskt Travderby på tiden 1.12,7 hur enkelt som helst. Kullens kung infriade med råge sitt favoritskap och tog sin femte raka seger. Enligt kusken Jorma Kontio fanns det krafter kvar i mål.
– Han vann med propparna kvar men sedan är det en trög häst så det är svårt att säga hur mycket krafter det fanns kvar. Men han hade i alla fall låg puls efteråt, säger Timo Nurmos.
Vad har Readly Express gjort efter derbyt?
– Han fick vila några dagar efter loppet och den långa resan. Vi kollade upp honom och han tog loppet bra. Sedan har han tränat på och är fräsch och fin. Allt verkar mycket bra och jag är jättenöjd.

”Bra att han får prova resa till Frankrike”
Readly Express har vunnit tolv lopp på 15 starter och aldrig varit sämre än tvåa. Han har hittills sprungit in 5,6 miljoner kronor och tränare Nurmos gick inför den här säsongen ut med att de två stora målen var Svenskt Travderby och Europaderbyt. Nu är det dags för det sistnämnda när uttagningsloppen äger rum på Solvalla under onsdagen. Readly Express är megafavorit i sitt försök från spår tre bakom bilen och en spik för de flesta i jackpotomgången på V86 där en ensam vinnare kan ta hem tio miljoner kronor på åtta rätt. Finalen i Europaderbyt körs på Vincennes i Paris den 14 oktober med två miljoner kronor i förstapris.
– Nu gäller det försöket först och självklart är jag optimist. Jag tror att han ska vara lika bra som tidigare som han känns. Vi får se hur det blir med balansen hur banan är. Jag tror att det blir barfota fram men det är heller inte omöjligt att det blir barfota runt om. I övrigt samma utrustning som vanligt.
– Om han går till final så är det en lång resa till Frankrike. Men det är bara positivt att han får prova på det inför kommande lopp i Frankrike. Det är bra att han får känna på att göra en så lång resa.
Tänker du på Prix d’Amerique?
– Nej, jag menar inte bara så utan att det finns flera andra lopp som kan passa för honom framöver. Vi får se. Troligtvis ska han betäcka nu i januari då han är väldigt efterfrågad som avelshingst. Han har haft en lite annorlunda karriär än de andra fyraåringarna och betäckte 110 ston i våras. Det är även stort intresse inför nästa år, säger Nurmos.

”Tesio är kapabel men känslig”
Solvallatränaren har även Tesio till start i V86-6. Hästen har tagit fem segrar på sju starter i år men galopperat i de två senaste. Nu har är han nedstruken ett spår (från tidigare åtta) eftersom El Diablo B.R. är struken.
– Tesio (V86-6) är en lite känslig och inte så rutinerad häst. Han har bra kapacitet men är känslig att köra och känslig i både bettet och i tömmarna. Näst senast blev han lite störd till galoppen och senast så ”hoppade” han när farten ökade. Hästen har tränat på bra nu i alla fall och är väl förberedd. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och eventuellt blir det barfota fram. Om det blir helstängt eller öppet huvudlag avgörs på tävlingsdagen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.