Dags för revansch på V86?

30

tunika

Förra gången drog Wild Honey det längsta strået i en ursinnig tvekamp över upploppet.
På onsdagen gör Tunika på nytt resan till Solvalla för att utmana sin amerikanska kullsyster.
– Den här gången har vi lite bättre utgångsläge, säger Tunikas tränare Tomas Malmqvist.

Tunika (V86-8) och Wild Honey har båda tillhört kulltoppen ända sedan de var två år – på varsin sida av Atlanten.
I år, som fyraåringar, har deras vägar korsats i Sverige och vid deras första och hittills enda möte, i Fyraåringseliten för ston under elitloppethelgen, skar de mållinjen på samma tid. Först i mål var Wild Honey, som rundat upp utvändig om ledaren. Tunika levererade en tung spurt från kön.
– Wild Honey kom före i loppet och Tunika fick aldrig riktigt tag i henne. Nu får vi se hur det gestaltar sig men vi har lite bättre utgångsläge den här gången och vi får se om Tunika orkar stå emot henne, säger Jägersrotränaren Tomas Malmqvist.
Precis som vid senaste möter är det kort distans som gäller och Tunika går ut från spår sex bakom startbilen. Wild Honey lottades till bakspår.
– Hur loppet ska bli kört för att passa Tunika bäst vet jag faktiskt inte. Oftast är det bäst att få sitta i fred i ledningen men det är så många faktorer som spelar in så det är svårt att säga. Det får i alla fall inte häxa för mycket längs vägen, säger Malmqvist.

”Kriga om segern”
Både Tunika och Wild Honey kommer med starka prestationer i ryggen. Den Daniel Redén-tränade amerikanskan vann senast från positionen utvändigt om ledaren och Tunika levererade en stark avslutning till tredjeplatsen i Derbystoet.
– Jag tycker att hon var jättebra. Hon avslutade rejält ute i spåren men det blev ett blufflopp där det inte hände så mycket under vägen och sedan var det inte lätt att ta något i en väldigt snabb avslutning, säger Malmqvist.
– Hon känns stark och fin efter det och formen är säkerligen likvärdig med senast. Jag har full respekt för motståndet men jag har en väldigt bra häst som jag hoppas och tror kommer att kriga om segern.

”Enormt bra”
V86-omgången delas mellan Solvalla och Åby och Tomas Malmqvist har en mycket spännande häst till start även på Åby. Soul en Tete (V86-3) tillhörde kulltoppen som tvååring men fick treåringssäsongen ödelagd av skada. I förra veckan gjorde han första starten som fyraåring och via en respektingivande långspurt från femte par utvändigt rundade han till seger.
– Han var enormt bra! Även om han hade tränat fint måste jag säga att han var bättre än vad jag hade räknat med, säger Malmqvist.
Den här gången ställs Seul en Tete mot tuffare hästar. Med spår nio bakom bilen beror mycket på hur hästarna framför öppnar men med tanke på hästens senaste prestation kan han knappast räknas bort.
– Han känns fin efter senast och har hög kapacitet för klassen. Med lite tur på vägen kan han vara med där framme.

Tomas Malmqvist om sina övriga V86-hästar:
Danedream (V86-4) tränade fantastiskt hela vintern men har svikit efter det. Men senast gjorde hon ett riktigt bra lopp även om det strulade med positionerna. Hästen är rejält uppåt i träningen men jag har inga segerförhoppningar med henne. Det viktigaste är att hon gör ett bra lopp och då kanske hon kan vara trea-fyra.
Idi (V86-5) har opererats i knäna och hade varit borta länge inför senast. Jag tyckte att han var lite seg och han sprang mest med. Jag har inga segerförhoppningar med honom heller även om jag hoppas att han har gått framåt med loppet. Nästa gång kanske det kan vara läge att passa honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.