Daniel Redén: ”Det känns meningslöst”

28

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Daniel Redén

TRAV10 januari 2018 15:27

Daniel Redén väljer att stå över Prix de Belgique med Propulsion.

Nästa start för svenske stjärnhästen blir i Prix d´Amérique.

– Det känns bara helt meningslöst att riskera något, säger Daniel Redén.

På nyårsafton vann Daniel Redéns stjärnhäst Propulsion Prix de Bourgogne och sjuåringen blev därmed klar för Prix d´Amérique.

På söndag avgörs Prix de Belgique på Vincennes i Paris och Propulsion var anmäld även dit. Men tidigare under torsdagen skrev Daniel Redén på sin Twitter att det inte blir någon start i det B-loppet för stjärnhästen.

”Jag känner att han redan är där jag vill ha honom”, skrev Redén.

Nu utvecklar Solvallatränaren för Trav365.

”Det här känns super”

– Jag tycker att så fin som han var när han vann Prix de Bourgogne och plus att han känns som han gör, så känns det bara helt meningslöst att riskera något genom att starta honom på söndag i Prix de Belgique, säger Daniel Redén och fortsätter:
– Han är där jag vill att han ska vara, i min långsiktiga plan så trodde jag att han behövde ett lopp till i kroppen, men jag känner vad jag känner i honom, och då känns det bara onödigt att gå ut i söndagens lopp och köra invändigt och slita på honom, för även om de får ett snällt lopp så kostar det ju ändå.

Redén berättar att han ändå varit i valet och kvalet om han skulle ta ut Propulsion i söndagens Prix de Belgique, men att han är nöjd med sitt beslut.

– Det här känns super. Jag tror inte det ger varken mig eller hästen något att starta honom på söndag, det är bättre att han får vara hemma och ladda istället, det passar honom bättre. Jag känner bara, att varför ska vi gå ut och köra invändigt nu när han är i form? Det är bättre att slå dom i det stora slaget istället.

”Får inte så många Propulsion”

Känns det här som din chans att vinna Prix d´Amérique?

– Jag får väl hoppas att jag är i början av min karriär, men jag förstår vad du menar, man får nog inte så många Propulsion under sin karriär. Han slutade fyra i fjol med iskalla förberedelser, och vi hoppas i varje fall. Det har i varje fall sett bra ut i år, han har fått vinna på Vincennes och både jag och hästen har fått smak, och vill vinna mer, säger Daniel Redén och fortsätter:
– Sedan vet alla att det ska klaffa mycket, och man ska toppa precis på dagen, men med det här upplägget som jag nu väljer så tror jag att vi har större chans.

Redén meddelar också att han inte vill få en sjuk Propulsion, nu när han känns som han gör.

– Jag vill inte åka in till Vincennes och få med mig infektioner hem, sedan är det ju Prix de France bara två veckor efter Prix d´Amérique och det blir tufft om de ska vara med överallt, säger han.

10 januari 2018 15:27

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.