Daniel Redén: ”Det var tre topprestationer”

30

Foto: Kanal 75

Daniel Redén

TRAV11 december 2017 18:42

Svenske stjärntränaren Daniel Redén är nöjd med vad hans trio uträttade i Prix du Bourbonnais under söndagen.

Trots att det blev en fjärdeplats som bäst.

– Det var tre topprestationer, då är man jättenöjd som tränare, säger han.

Under söndagen var det dags för det andra B-loppet i vintermeetinget på Vincennes i Paris, där de tre främst placerade hästarna i loppet fick en biljett till världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique som går av stapeln i slutet på januari.

Den svenske stjärntränaren Daniel Redén, som har en hel armada av topphästar på plats i Frankrike, hade tre hästar med i loppet, Prix du Bourbonnais.

Det handlade om Propulsion, Lionel och Wild Honey, samtliga tre deltog i PdA förra vintern och den här trion gjorde nu sitt första framträdande på den svarta kolstybben, för det här vintermeetinget.

Propulsion, körd av Örjan Kihlström, slutade fyra, Lionel körd av Björn Goop slutade femma och Wild Honey, körd av franske Franck Ouvrie, slutade oplacerad.

När Trav365 når Daniel Redén under måndagseftermiddagen var det en mycket belåten tränare.

”Blev jäkligt imponerad”

– Jag är jättenöjd, mer än nöjd. Det var tre topprestationer och då är man jättenöjd som tränare, säger Daniel Redén och fortsätter:
– Lionel fick ett tufft lopp, han blev hängande länge och fick sedan vandra först utvändigt och det blåste hårt på sista långsidan och jag tyckte att han höll farten storstilat. Lionel har inte så mycket lopp i kroppen och reste nyss ner till Frankrike, så jag är jättenöjd med honom.

Propulsion som slutade fyra i PdA förra vintern kördes passivt, men spurtade sylvasst till slut och ”Proppes” avslutning blev en snackis efteråt.

– Han sladdade i kön och han skulle få ett snällt lopp, och han spurtade ju sådär som man vill se dom gå över mål som tränare, med full fart och på bästa vis. Han hade inget norskt huvudlag eller någonting och det var ingenting vässat på honom, och det var mycket bra, säger Redén och fortsätter:
– Wild Honey blev jag jäkligt imponerat av, hon har inte gått något banjobb på länge och har bara tränat i sanden och hon har varit vaccinerad och inte gjort så mycket och hon skulle bara få starta igång, och hon hänger med jäkligt bra.

Vad väntar härnäst för dina hästar i Frankrike?

– Det bli väl femåringsloppet på julafton för några av femåringarna, Propulsion och Lionel går väl ut i loppet på nyårsafton, säger Daniel Redén.

Vann loppet gjorde franske Bird Parker, före fenomenet Bold Eagle och Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb

11 december 2017 18:42

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelBrunzell: ”Har varit jätteledsen i perioder”
Nästa artikelRedén särar på stjärnhästarna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.