Daniel Redén inför V75 på Gävletravet

475

 

Daniel Redén har inlett året på fantastiskt sätt.
Tre starthästar på V75 ska försöka fortsätta på den inslagna vägen…

Daniel Redéns fjolår var hans överlägset bästa som tränare. Dryga 17 miljoner kördes in och 99 segrar blev det totalt. Givetvis var Delicious U.S. en stor bidragande orsak till det fantastiska året, men stallets bredd är nästan mest imponerande. Daley Lovin, Traveling Man, Sorbet och Västerbo Highflyer tjänade alla en miljon eller mer. Fem miljonärer, alla ägda av Bengt Ågerup, Stall Zet.
På 16 starter under det nyblivna året har det blivit sju vinster och hela elva pallplatser. På V75 denna lördag startar han tre hästar. Frågan är om det fortsätter rulla på så bra?
11 Order By Keeper startar i V75-1. Vad tycker du om den senaste insatsen?
– Han gick jättebra. Jag var osäker på hur han skulle gå med skor, men han gjorde ett otroligt bra lopp. Hästen kräver att han får hålla sin speed. Nu är det 2 640 meter för första gången och då gäller det att han är lugn och också håller sig lugn under loppet.
Tror du att han kommer hålla sig lugn?
– Känslan är bra i alla fall. Det ska bli kallt och det är positivt. Han kanske kyler ner sig därav, skrattar Redén och fortsätter.
– Jag tror att han gör ett bra lopp, men vinna från spår elva är inte lätt. Hästen kanske kan vara med där framme.
1 Luckycharm Hanover (V75-3) hängde med bra bakom Food Money senast. Vad tror du om innerspåret den här gången?
– Han är inte så snabb att han kan svara ut de utvändigt, men han kan öppna hyggligt så en bra position ska det kunna bli. Hästen var lite för seg under loppets gång senast och därför har jag tuffat till träningen inför den här starten. Jag hoppas att han har vaknat till av det och göra ett bra lopp, men att han ska vinna känns svårt då det var några för bra motståndare med.
I V75-5 har du 9 Be Spontaneous till start. Vad säger du om hästens dagsform?
– Han var väl bara godkänd senast, han var för seg. Gå framåt med det loppet bör hästen ha gjort så jag hoppas att han ska vara bättre. Han gör alltid bra lopp och är med där framme, men det är alltid svårt på V75.
Brodd i skorna lär behövas i skorna på lördag. Hur fungerar dina tre hästar på det?
– Alla tre har startat med det nyligen och gått bra, så det ska inte vara några problem, avslutar Redén.

Dennis Engelbo, Kanal 75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.