Danmarks största travtalang är såld

502

dansk travtalang

Världsrekordhållaren och derbyvinnaren Winston Sisa började resan till Frankrike och sin nya tränaren Vincent Martens på fredagen.
– Vi fick ett fint bud och valde att sälja, bekräftar delägaren Jacob Wolfsohn till danskhv.dk

 

För några dagar sedan berättade Vincent Martens att han stod i begrepp att få Winston Sisa till stallet.
Nu bekräftar även de danska ägarna Stall Trot On affären som innebär att den nyblivne femåringen framöver kommer att tränas på fransk mark.
– Det har varit ett svårt beslut att sälja Winston och vi tror på många goda upplevelser för hästen framöver. Allt har fallit på plats och Winston Sisa börjar resa till Frankrike på fredagsmorgonen. Det hela har hanterats mycket professionellt, säger Jacob Wolfsohn till danskhv.dk.

”Mycket imponerad”
För Vincent Martens, som driver sin träningsrörelse ihop med sin bror Christophe – vinnare av Elitloppet som kusk bakom Commander Crowe 2013 – blir det förstås ett spännande tillskott.
– Lite innan nyår hade jag min veterinär i Skive för att gå igenom Winston Sisa och efter det rekommenderade jag min hästägare Ecurie Campus att köpa hästen. Jag har sett Winston Sisas derbyseger flera gånger och är mycket imponerad över hur hästen travar. Jag gläder mig över att få träna hästen och till att börja med ska vi se i vilket skick han är rent konditionsmässigt, säger Vincent Martens till travservice.dk.

Bara en förlust felfri
Winston Sisa har hela karriären tränats av Jan Dahlgård som också körde hästen till seger i fjolårets derbyfinal på världsrekordtiden 1.13,3/3 000 meter autostart.
Totalt har Winston Sisa segrat i 13 av 19 starter med bara en förlust i felfritt lopp och tjänat motsvarande 1,8 miljoner svenska kronor.
Hästen gjorde sin senaste start i storloppet Gran Premio Europa i Milano 15 november då han galopperade bort sina chanser i första sväng.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.