Därför galopperade stjärnhästen i debuten

19

1 av 3 | Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

Sofia Adolfsson.

TRAV20 november 2017 16:30

Det blir fortsatt Frankrike för Candor Hall.

Orsaken till startgaloppen i torsdagens montédebut på fransk mark visade sig vara en hovböld.

Svenska monté-mästarna Candor Hall och Sofia Adolfsson fick inte den debut i Frankrike som de hade hoppats på. Chanserna grusades redan i starten när den Björn Goop-tränade hästen galopperade.

– Han var inte sig själv i dag. Det var något som inte stämde. Om det var banan han inte gillade eller något annat kan jag inte svara på, sa Sofia Adolfsson en stund efter loppet.

Kanal 75 var på plats dagen efter när den Björn Goop-tränade Candor Hall undersöktes av veterinär. Undersökningen visade att den nioåriga valacken fått en hovböld.

Detta betyder att Candor Hall kommer att fullfölja planen och göra ytterligare en montéstart i Frankrike, meddelade Björn Goop. Därefter kommer nya beslut att fattas om hästen blir kvar eller reser hem till Sverige.

Svenska mästare

Med Sveriges monté-etta Sofia Adolfsson i sadeln inledde Candor Hall karriären i travridning med två raka segrar. I oktober blev ekipaget svenska mästare när de vann monté-SM på Åby.

Det var efter SM-segern som Björn Goop bestämde sig för att låta Candor Hall och Sofia Adolfsson debutera i Frankrike, monténs hemland.

GINA SÖDERLUND/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM

20 november 2017 16:30

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.