DD Åby/Solvalla

252

TRAVDDBLOGGEN

Några korta rader om lördagens tävlingar först. Veijo Heiskanen hade en riktigt bra dag på Jägersro och plockade tre V75 segrar med i tur och ordning: Lover Face, Solvato och Riff Kronos. Riff Kronos kutade svenskt rekord för utländska hingstar och valacker över medeldistans med voltstart. Men han var absolut inte som bäst för dagen och vid ett flertal tillfällen kunde man nog diskutera om det verkligen var trav han ägnade sig åt. Men imponerande att springa så fort utan att vara som bäst.
Solvato såg helt lysande ut och ska starta på Vincennes i det andra B-loppet på lördag. Med Örjan Kihlström i vagnen, spännande! Veijo siktar mot start i PdA.
Lover Face gick ett ruggigt bra lopp och det är imponerande att se honom. Call Me Keeper körde Daniel Redén fram i dödens med och gav favoriten en match (vilket han ska ha en eloge för, tävling vill vi se!). Call Me Keeper gjorde det riktigt bra men Lover Face var för bra. Men intrycket på tvåan i mål, Falcon Håleryd, skojar man inte med! Jag har kört Falcon Håleryd flera gånger i träning och även jag med min blygsamma erfarenhet kan säga att han visar inte i träning att han kan gå i mål på 11,8 med gott om sparade krafter. En riktig löphäst!
Till sist får man ju nämna Mister J.P som avslutade tvååringssäsongen som obesegrad och med 1,9 miljoner på kontot är han väl också den tvååring som tjänat mest i svensk travhistoria. Nu väntar vinterträning och sedan en mycket spännande treåringssäsong. Men då kommer han få tuffare motstånd.

Imorgon spelar jag en rak DD. 3 Darling Boko i DD-1 var helt grym senast och att det är ett halvvarv längre denna gången tror jag spelar föga roll.
DD-2 är väl något mer öppen och framförallt håller loppet fin klass. Jag chansar och spikar 5 Explosive De Vie. Motbuden är många men jag hoppas få ett odds runt 10-15 gånger med kombinationen 3-5 på DD.
I V86-4 ser 3 Underpaid hanover ut att bli favorit, helt galet säger jag. Det är ingen garantispets och även om han kommer dit så lär han inte få sitta ifred denna gången. 4 Octopus är min förstahäst och glöm inte skrällarna 9 Västerbo Highflyer och 10 Indigo Broline.
Garderar man V86-6 tycker jag inte man ska spela utan de två Boko hästarna, 3 Elsa Boko och 9 Eileen Boko. Framförallt Eileen Boko tror jag blir giftig till slut. Per Linderoth har grym stallform!

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.