DD Halmstad

40

dd-tips dd-blogg

Idag är det uttagningar till Stosprinterfinalen. De två främst placerade i varje kvallopp går vidare till finalen och dessutom säkrar även de två bäst seedade treorna i mål varsin finalbiljett. Ska plita ner vilka jag tror går vidare till final. Men vi smygstartar med lopp 2 där 7 Far Far Away debuterar i regi Johan Untersteiner. Johan är nöjd med henne och hon har tränat fint. Klart det är svårbedömt med så många orutinerade hästar men hon ska definitivt räknas tidigt. Får man över 5 gånger på henne kan det vara värt en hundring så har man lite spelslantar till V64.
Kommer nedan skriva vilka jag tror går vidare från varje uttagninglopp.

Lopp 3: 7 Promise Me och 6 Bella Beluga
Lopp 4: 3 Ruby Trap och 1 Sing A Song
Lopp 5: 4 Heavens Door och 1 Trinity Zet
Lopp 6: 3 Roses Glory och 9 Spring Kronos
De två bäst seedade treorna i mål tror jag blir 8 Danielle från lopp 6 och 8 Faith Hill från lopp 5

DD-1 vinner 7 Truculent. Som han såg ut senast så hörde han hemma i Elitloppet. Blir högst överraskad om han inte leder från start till mål.
DD-2 är lite mer öppet. 2 Dixie Exclusive har en vass avslutning om han får spara speeden. Tror man gärna skulle få ryggen på 5 Vivo Per Lei idag. Skrällduglig. 6 Castor Boko är väldigt kapabel, kan nog sätta färg på loppet.
Vad gäller favoriten 12 Sciacallo O.M så avgörs mycket av hans prestation i väderleksrapporten. Är nog bästa hästen i fältet men skulle det bli fuktig luft och regn så presterar han sämre. Dessutom är han ju utelämnad till vad övriga i loppet gör. Tror inte det kommer bli en överoffensiv styrning utan han kommer nog få gå i ryggar och spara krutet. Sårbar favorit.
Mitt drag i loppet är 10 H.P.Smek. Han är väldigt lite betrodd och det förvånar mig lite. Visst, han möter mycket bra motstånd men han är inte så tokig själv. Han vann det österrikiska derbyt förra året och även om motståndet där knappast imponerar så är det ändå en bra prestation. För ett knappt år sedan var han trea bakom Rooibos och On Hold i ett långlopp och jag tycker han gjorde det bra. Senast gjorde han comeback efter nästan ett års uppehåll (kanske varit skadad, har dessvärre ingen info) och var sjua i mål. Det klaffade dock inte alls och känslan var att han gick i mål med gott om krafter sparade. Bör rimligtvis ha gått framåt med det loppet och jag tycker det ska bli spännande att se honom här.

DD-1: 7 Truculent
DD-2: 2,5,6,10,12
Min raka DD: 7-5
Dagens Bubblare: 7-10

Avslutar med ett tips i lopp 11 som är ett lärlingslopp. Där kör Paula Pettersson 3 Niagara Broline (som hon även sköter) och det låter bra kring chansen. Han har tränat bra och man var nöjda med honom i regidebuten senast. Får vi runt 10 gånger på honom så är det absolut värt en slant på vinnarliret.

Ber om ursäkt för att tipsen kommer såpass sent.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.