DD Jägersro

41

dd-tips dd-blogg

Igår var jag ute på lite äventyr och utforskade ny mark kan man säga. Visserligen har jag besökt Åby vid ett flertal tillfällen men på stallbacken har jag bara varit en gång innan på en kort visit. Nu var det så att jag vikarierade åt en skötare ett par dagar och då hon hade starthäst så fick jag frågan om att sela ut. Med viss tvekan tog jag uppdraget och hakade på som ett halvtaskigt klistermärke i stall Untersteiners röda hästbuss. Givetvis hade jag lite koll och jag tycker nog att jag behöll lugnet rätt så bra. Jag var dock omgiven av en handfull rutinerade skötare så det var nog till stor del därför som jag inte hade något högre puls 😉
På en del banor finns det en slinga att värma hästen på innan man åker ut på banan och värmer. Åby har ingen sådan utan där värmer man banan eller på innerplan. Min tanke var att Johan nog skulle ta hand om värmningen men jag fick uppgiften att ta hand om första värmningen. Så efter tredje loppet så åkte jag ut på banan och körde tre bakvarv. Ska ju förtydliga att mina erfarenheter vad gäller att köra på banan är ytterst begränsade men det löste sig fint och man är några erfarenheter rikare. Får säga att det var en rätt så skön känsla att tuta runt där även fast det inte var någon publiksiffra att tala om direkt. Kan nog tänka mig att göra det någon mer gång. Kanske t o m köra rätvarv… 🙂
Hästen jag selade ut, Si See Sea, galopperade dessvärre men var fin efter galoppen och den ska passas nästa gång. Jag varnade ju för henne här i bloggen men då jag skrev den så visste jag inte att jag skulle sela ut henne.
Någon vana att sela ut hästar tror jag dock inte att det blir. Det är långa dagar, hårt jobb och sen hemkomst. Det medför givetvis minskade sömntimmar och just sömnen är något som jag är ganska rädd om. Det ska man tänka på när man kollar på trav, att innan du själv slår på liven eller direktsändningen så är det skötare/tränare/kuskar som varit på plats ett antal timmar och förberett. När du sedan slår av TV eller dator så är samma personer kvar ett bra tag till och tar hand om det som använts. De gör kort och gott ett hästjobb!

Nu hoppar vi över till lite spel istället. Det blir en kortare variant idag då jag känner tröttheten smyga sig på rejält efter ett antal uteblivna timmars sömn.
DD-1 har alla förutsättningar för att bli ett race med en sluttid som t o m kan gå under 1.11 men det är väl lite väl optimistiskt att tro på det. Just nu delas favoritskapet mellan 4 Lover Face och 9 Oliver Kronos. Dessa två lära kunna trycka upp tempot nog men med Ludde och 11 Archangel Am i loppet så bör det kunna bli ännu bättre tryck på loppet. Därför måste han med igen, svensk travsports med otursförföljde V75-häst: 12 Falcon Håleryd. Om det är någon som samlat ihop till en seger så är det Falcon Håleryd. Allt verkar bra med honom och blir det bara rejält tempo så kommer han flygandes till slut. Jag vill testa att dra ett streck även för 10 Zinedine Bob som mötte tufft motstånd senast. Nu mer Erik Adielsson i sulkyn.
I DD-2 drar jag till med en chansspik på 4 Daryl Boko. 1 Mc Steamy får svårt att försvara innerspåret och därmed är han sårbar. Daryl Boko var riktigt bra i årsdebuten och det är en grym femåring! Testar lite tvilling mot 6 Lovelock som är nedstruken ett spår. Han kan skrälla här om det stämmer.

DD-1: 4,9,10,11,12
DD-2: 4 Daryl Boko
Min raka DD: 4-4
Min roliga DD: 10,12-4

I V75-4 är 11 Breidabliks G.T endast streckad på 5% i nuläget. Defintivt skrällduglig!

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelRuby Trap fortsätter att vinna!
Nästa artikelSpännande häst till Jorma Kontio

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.