DD Kalmar 12/9-2014 och lite helgtips

260

DDBLOGGEN

 

Under förmiddagen var jag hos stall Johan Untersteiner och var med och körde jobb. När jag kör ut med ena hästen så har jag glömt att stoppa bomull i öronen på hästen. För er som undrar varför man gör det så är det för att dämpa hörseln på hästen så att han/hon håller sig lite lugnare. De kan gärna jaga upp sig annars och med risk för att bli ”heta” och ligga på alldeles för mycket. I alla fall så kommer jag ut ur stallet, några meter bort står Johan i samtal och han slänger två korta blickar på hästen och frågar mig om han inte ska ha bomull i öronen. Rutinerad kille det där. Skönt att de har koll på ”rookien” så han slapp ligga raklång i vagnen 😉

DD-1 är ett sprintlopp med några gamlingar som möter lite yngre förmågor. Loppet känns ganska öppet och det finns risk att det kan laddas från lite varstans och det kan bli tempo. Jag väljer att ta tre hästar: 5 Prawns, 6 Lord Capar och 7 Fawkes. Ger tipset till Lord Capar som kan få loppet om Kim Eriksson hittar en vettig position.
DD-2 har samlat ett gäng fina ston som ska göra upp om 150.000 och även om det tar emot lite så väljer jag ändå att spika 3 Your Highness. Jag tror att hon bara är bäst här och frågan är om inte Ulf Ohlsson sätter sig i dödens och maler ner ledaren.

DD-1: 5,6,7
DD-2: 3 Your Highness
Min raka/roliga DD: 6-3

Har tre roliga (förhoppningsvis i alla fall) streck till V64-3: 4 Macho Look, 7 Dumas Sand och 11 Bruce Tooma. Stayerlopp är alltid kul så länge de inte körs i lustempo och mer eller mindre konverteras till medeldistanslopp istället. Dumas Sand och Bruce Tooma tror jag blir helt bortglömda men min känsla är att båda har form nog att överraska här.

En DD till Färjestad ska jag riva av här också. I DD-1 där eliten av de nordiska kallbloden ska göra upp tycker jag 8 Hallsta Lotus är klart streckvärd. Han är ju rätt så rask från start och hittar ”Uffe” ner i tredje eller fjärde ytter så kan det bli spännande till slut. Jag chansar lite och låser loppet med Hallsta Lotus och 6 Lome Brage som ska laddas mot spets.
I DD-2 spikar jag 2 Lover Face. Han var grym senast och jag tror han sitter i spets efter 300 meter. Springer han en hög 13-tid där framme så får övriga det tufft.

DD-1: 6,8
DD-2: 2 Lover Face
Min raka/roliga DD: 8-2

Vi går i mål på Charlottenlund Travbana i Danmark där det på söndag ska koras en vinnare i UET Trotting Masters. Det är givetvis huvudnumret men Koster Memorial blir såklart också spännande då vi får se BBS Sugarlight igen. Han skulle varit med i Masters men hade dessvärre för lite poäng.
Skrev tidigare i veckan att jag har 7 Solvato som vinnare och jag står fast vid det. Det kan visserligen bli positionsproblem från start men hamnar han någorlunda OK på det så har han en ruggig avslutning att tillgå. Men det går naturligtvis inte att räkna bort ”Ludde” och 4 Mosaique Face. Han var inte alls bra senast men denna gången lär han väl gå utan dojor och med senaste loppet bör han tagit ett kliv framåt. När han är i toppform så matchar han detta motståndet alla dagar i veckan.
Inte påläst i övrigt på Lundens V65:a men i V65-5 tycker jag inte man ska glömma bort 5 Rambo Flex.

På återseende igen på måndag. Då är det dags för kval till Kriteriet och Oaks på Solvalla. En extra V75 omgång står på menyn och då ska vi väl vaska fram något skoj.

Lycka till med helgens spel!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAperfectyankee fick ÄNTLIGEN vinna igen idag
Nästa artikelNästagångare 13-14 september 2104 med Unionskampen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.