– De andra kan gå hem och lägga sig

100

Med tre klara är det en smal sak att sätta resten.

Jackpotten på Mantorp skrapas hem ganska lätt.

Och så vet ni väl varför vi inte kan sluta prata om Bold Eagle-försöket?

Vet ni varför Bold Eagles kross i försöket i söndags tog Elitloppspubliken till himlen för en stund? Jag har en teori. Vi är svältfödda på stora ögonblick inom travsporten, när de bästa ryker ihop och någon bara flyger ifrån. Näst senast var Tekno Odins världsrekord på Färjestad förra året och före det Delicious U.S. sista 200 i Sundsvall Open Trot 2015. Glest.

Så egentligen ska vi tacka Franck Nivard för att han körde finalen i försöket.

Men det signalerar också att travet har en utmaning i att skapa större sport, oftare. Följer ni andra idrotter vi ni att det är vanligare med drama och sekunder av verklighetsflykt inom fotboll, tennis, cykel, hockey och längdskidor eller störtlopp eller … Äsch, vi får rycka upp oss.

Vi behöver vrida på kranarna för att hitta rätt, med större banor, längre lopp och kanske också begränsningar som skapar skillnader.

Det ska märkas vem som är bäst, inte som nu när alla ser ut att vara lika bra.

Helgen lärde oss också att ingen är osårbar. Stålmannen som häst finns inte. Både Nuncio och Bold Eagle visar det. Ska någon liknas vid en superhjälte är det kanske Timoko?

Spik? Självklart

V75-1: M.T.King of Cash äger inte obegränsat med krafter men tillräckligt för att vinna det här över lång distans. Han satt fast i V75-finalen på Solvalla i lördags och var nog topp tre på att gå i mål med sparat i helgen. Titta gärna om på loppet. Så där ser en okörd häst ut. Spik? Självklart.

V75-2: Inte det lättaste loppet på Mantorp men sex kryss får räcka. Flash Hammering spurtade som en tok senast och kommer med rätta att haussas på den insatsen.

V75-3: Jaques Noir är min vinnare. Han såg stark ut efter störning och galopp senast och det kan vara spets och (heja) slut. Varning också för I Tooma som var bra i comebacken och står pall för ett par kurvor i spåren.

V75-4: Litar inte på favoriterna, Springfield och Test Drive. Varnar för Tiger Williams och noterar att fina Devon Am är ospelad.

Pang till ledningen

V75-5: Sveriges läckraste uppen­barelse på en travbana ­heter Fossens Bonus. Stilen kan ingen härma, han ser ut som en dressyrhäst som brakar iväg i 1.10-fart. Här är det pang till ledningen och sen kan de andra gå hem och ­lägga sig. Det gör de kanske inte men han vinner ändå.

V75-6: Efter nio raka vinster har Cyber Lane aldrig förlorat. Jag inser att han förmodligen leder runt om. Men Baron Gift gillar jag och Dominion Beach skrek alla om senast men inte nu. Brooklyn Hill låter Roger Walmann mystiskt uppåt på, jag ryggar det, han såg grym ut senast och streckar förstås också Reijo Liljendahls rovdjur Policy of Truth.

V75-7: Carabinieri är inte inbjuden till Oslo Grand Prix, ännu. Peter Untersteiner smackar på honom och kör runt motståndet när det är läge och hoppas sedan på en OGP-biljett. Motståndet är okej men borde vara en munsbit eftersom Anna Mix knappast är på topp.

Helgens tips

1. 5 Flash Hammering (Mantorp, V75-2)

Jösses vilken spurt senast. Den tar vi sa polisen.

2. 3 Tiger Williams (Mantorp, V75-4)

Härlig typ som vet vad som gäller. Passas.

3. 2 Brooklyn Hill (Mantorp, V75-6)

Stimmar tränaren om. Örjan smyger. Värd streck.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 7 M.T.King of Cash (res 10, 2)

V75-2: 5, 3, 8, 12, 2, 10 (res 1, 9)

V75-3: 6, 11, 1, 13, 10, 12, 9 (res 2, 5)

V75-4: 3, 5, 4, 6, 1, 7 (res 9, 2)

V75-5: 1 Fossens Bonus (res 3, 7)

V75-6: 1, 4, 7, 9, 2, 10 (res 3, 6)

V75-7: 10 Carabinieri (res 12, 1)

1 512 rader/756 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet