”De har ingenting på stallbacken att göra”

27

En panikslagen häst, en bruten handled och ett demolerat fikarum.

Anledningen: två vita ponnyer på stallbacken.

– De har ingenting där att göra under tävlingarna, säger Mattias Djuse till Trav365.

Det var under lördagens tävlingar på Solvalla som händelsen utspelade sig.

När Mattias Djuse var på väg av banan efter det fjärde loppet med Helloise Boko fick det treåriga stoet syn på två vita ponnyer på stallbacken.

Helloise Boko fick panik, sparkade och slog, och klippte i sken.

Mattias Djuse träffades illa av en spark och bröt handleden – och Helloise Bokos skentur slutade i ett demolerat fikarum.

Nu ser proffstränaren ut att bli borta länge – samtidigt som han ställer sig kritisk till det som inträffade på Solvalla i lördags.

”Allting gick så fort”

Hur mår du?

– Jag mår okej efter omständigheterna, jag har gips just nu och kommer att opereras i veckan, säger Mattias Djuse till Trav365.

Vad var det som hände i lördags?

– Vi kom av banan efter loppet och möttes upp av skötaren till hästen, sedan dök de där ponnyerna upp några meter framför oss, min häst blev livrädd, klippte i sken och började på och slog, och hon träffade mig, berättar Mattias Djuse och fortsätter:

– Hon sprang runt och runt, vagnen hennes gick ju sönder direkt, och sedan sprang hon rakt in i stallet.

Hur upplevde du situationen, hann du bli rädd, vad hann du tänka?

– Jag hann faktiskt inte tänka så mycket, allting gick så fort, men jag kände direkt att min skada var av det värre slaget.

”Otroligt dåligt”

Du har varit väldigt kritisk till att de vita ponnyerna befann sig på stallbacken?

– Det är onödigt att det här har inträffat, skulle man haft lite rutiner på banan så hade inte det här hänt. De där ponnyerna har ingenting på en stallbacke att göra under tävlingarna, det är otroligt dåligt helt enkelt.

Mattias Djuses bror Magnus Djuse kommer ner från Östersund för att hjälpa till med verksamheten, nu när Djuse går i väntan på en operation och sedan rehabilitering.

– Brorsan är redan nere och kommer vara nere i ett par veckor, och sedan har vi en ny tjej som börjat jobba i stallet. Förhoppningsvis kommer verksamheten rulla på bra ändå, säger Mattias Djuse och avslutar:

– Jag kan inte vara med och köra hästarna, men jag kan i varje fall vara med och lägga upp träningen och jag har sådan bra personal som vet hur saker och ting fungerar så jag är inte orolig på det viset.

Travhästen Helloise Boko ser efter omständigheterna ut att ha klarat sig väl

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet