De tar andra raka – V75-spikarna klara

69

Carlssons analyser och genomgång – lopp för lopp

1 av 2 | Foto: ALN

Track Angle.

TRAV26 november 2017 11:32

Morten Waage har tidigare tränat världsrekordhållaren Beanie M.M..

Nu har han en ny stjärna på gång i Track Angle som tar en ny seger på V75 i dag.

Andra raka på V75 tror jag även att det blir för Eelis och därmed är spikarna klara.

Dubbla V75-omgångar i helgen och dagens show äger rum på Mantorp där det finns två bra spikar att luta sig emot.

Vi börjar bakifrån för i den avslutande avdelningen får vi se en topphäst i vardande. Det är Track Angle som senast imponerade när han blåste runt konkurrenterna i ett nafs runt slutsvängen och finåkte till en mycket lätt V75-seger.

Enligt körande Kaj Widell var det heller inte slutsålt i mål. Med den insatsen på
näthinnan har man svårt att se hästen förlora i dag när han dessutom har ett bättre spår än senast. Det bör även tilläggas att hästen har gjort flera topplopp innan dess också.

När jag pratade med ägaren och tränaren Morten Waage i veckan hörde jag på -honom hur högt han håller Track Angle.

”Hästen går upp till guld”, sa Waage och hälsade att Track Angle känns jättefin i träningen och trodde på en toppchans från ett perfekt läge.

Waage vet vad han pratar om. Som tidigare försteman hos Stig H Johansson på Sandemar på Dalarö utanför Stockholm, driver han sedan flera år en egenverksamhet som amatör.

För några år sedan åkte han land och rike runt med sin stjärna Beanie M.M.
som slog världsrekord och sprang in 10,3 miljoner kronor. Nu har Morten en värsting på gång och spiken känns väldigt trygg på Track Angle som jag tror bara -blåser ner konkurrenterna i ett huj när han väl får marschorder efter en förhoppningsvis hygglig resa i andraspår i ryggar.

Här har han toppchans

Jag fick väldigt bra information från Timo Nurmos om Eelis inför dennes senaste- start på V75. Då sa Timo till mig att hästen hade haft en toppchans om han haft ett bättre läge. Nu vann Eelis ändå trots spår långt ut bakom vingen efter att Jorma Kontio kört ett optimalt lopp. Eelis var nära att galoppera när Jorma ryckte tussarna på honom men svarade bra och stack ifrån till en lätt seger.

När nu Eelis har ett betydligt bättre läge än senast med innerspår så torde det verkligen vara toppchans den här gången istället. Han har öppnat snabbt bakom bilen men har flera startsnabba hästar utvändigt om sig. Bland annat Havbergs Viking men eftersom de har spår sida vid sida brukar det vara svårt att ta en längd för den utvändige hästen.

Jorma Kontio vet vad som gäller och kommer att ladda iväg vad som går för att hålla ledningen. Lyckas han med det så tror jag att Eelis bara vinner igen och tar sin andra raka V75-seger.

 I V75-inledningen blir King City favorit och han kan mycket väl vinna. Han var enorm vid segern från dödens näst senast då han travade barfota runt om. Nu blir det återigen den balansen eftersom det är sista chansen då skotvånget träder in den 1 december.

Men är Re Doc i form efter sitt uppehåll, rapporteras träna bra, biter han ifrån sig
i ledningen som han är favorit till att ta.
Blir det hård körning om täten kommer spurtstarka hästar som Victor A.U., Fossens Bonus och Nappa Scar in i matchen.

Höjer ett varningens finger

V75-2 är ett stolopp med segermaskinen- Southwind Feji favorit från tillägg. Hon har vunnit tio lopp på tolv starter men har kommit upp i klasserna och möter tuffare konkurrenter nu.

Den stora skrällvarningen är Uraia som gjorde ett jättebra lopp som tvåa senast efter ett uppehåll bakom Kash Brodda. Den sistnämnde såg vi hur bra hon var när hon vann en V75-final från dödens i går och det känns inte som att det finns
någon häst av den kalibern med här…

Mitt drag förra söndagen på Grand Slam 75, Above All Gin, levererade och gladde plånboken. Har ett lika dåligt läge i dag med spår åtta och i det här loppet har jag ett annat drag och det är en häst jag har följt i de senaste starterna och fastnat för.

Det är toppstammade (Scarlet Knight – Passionate Kemp) Roofer som är en lovande treåring hos Roger Walmann. Jag pratade med Kenneth Haugstad i veckan som menade att hästen är under kraftig utveckling och gjorde ett bra lopp som tvåa senast. Sitter bra till i andraspår direkt och har även vunnit från ledningen när Haugstad själv vann med honom för tre starter sedan och då sa Kenneth att Roofer bara brisade ifrån de övriga.

Roofer är väldigt lite streckad i skrivande stund men lär stiga rejält under söndagen. Det kan också bli körning på flera händer då både Waikiki Silvio, Raket Brodde och Exclamation Mark jagar ledningen.

Då blir det mumma för Roofer som vrider ut och slår av samtliga till slut.

Rapporterna är mycket positiva

Perfect King var ett annat drag som jag hade på V75 senast och jag hade räknat hem segern när han galopperade i ledningen i sista sväng. Nu har hästen galopperat bort två V75-segrar i slutkurvan och nu är det dags för Örjan Kihlström att köra felfritt hela vägen.

Rapporterna från stallet är fortsatt mycket positiva och det här är en stark och rejäl häst som passar bra över den dryga distansen, 3640 meter.

Favoriten i V75-6, Indoor Voices, står verkligen på tur för en seger. Hon har
antingen suttit fast, blivit generad till galopp eller hållit starkt från dödens i de senaste starterna. Hon känns kanonfin i träningen enligt Kenneth Haugstad och det kan gå vägen nu men spår åtta bakom bilen är inte roligt. Jag streckar på med några och en som är given är Unique Juni.

V75 från Mantorp sänds i TV12 klockan 14.00.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 5–3–10–9–4 (11–6)

V75-2: 9–15–8–11–14–5–10 (6–13)

V75-3: 2–4–6–3–5–9–1 (8–11)

V75-4: 4–14 (6–12)

V75-5: 1 Eelis (2–3)

V75-6: 8–5–2–12–1 (11–3)

V75-7: 2 Track Angle (4–1)

2 450 rader/1 225 kronor

26 november 2017 11:32

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Blir bara bättre och bättre – vi spikar”
Nästa artikel”Uppgiften hanterbar – men vill inte spika”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.