Delicious tackas av – och hyllas på Solvalla

35

Foto: Lars Jakobsson, Kanal75

Delicious U.S. kommer till Solvalla på lördag för att ta emot publikens jubel,

TRAV21 november 2017 09:58

Världsrekordstoet Delicious U.S. var nära att mista livet i somras och tvingades avsluta sin tävlingskarriär.

På lördag tackas hon, Elitloppsvinnaren Magic Tonight och Reven d’Amour av på Solvalla.

– Vi vill visa uppskattning för de här tre hästarna som betytt så mycket för Solvalla och Solvallapubliken, säger sportchefen på Solvalla, Markus Myron.

Under sensommaren 2015 tog hon hela travvärlden med storn. Daniel Redéns vindsnabba sto Delicious slog då tre världsrekord i följd. Det började med 1.08,6 över 1640 meter på Bollnäs, den dittills snabbaste tiden någon travhäst någonsin sprungit i Sverige. Den bedriften följde hon upp med att vinna Sundsvall Open Trot på 1.10,0, även det världsrekord. I starten därefter kutade hon så 1.12,1 över lång distans i C.L.Müllers Memorial på Jägersro.

Akut- och tråkigt slut

Trots de enorma framgångarna och över 6,5 miljoner kronor insprunget var Delicious tävlingskarriär långt ifrån en dans på rosor. En kronisk magåkomma låg henne i fatet vid ett flertal tillfällen. 

I somras fick karriären ett akut- och tråkigt slut. Hennes tarmbesvär var nära att kosta stjärntravaren livet, men efter en buköppning och en jäkla vinnarskalle tog sig stoet tillbaka och har återhämtat sig på tränaren Daniel Redéns gård sedan dess.

Sportchefen berättar

På lördag gör hon comeback på Solvalla – för att tackas av under banans V75-tävlingar.

– Det är tre hästar som kommer att tackas av. Det är Delicious, Magic Tonight och Reven d’Amour. Reven d’Amour är inte kvar i Stockholmsområdet, så han kommer inte, men de två andra hästar kommer, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Han fortsätter:

– Vi vill använda den här lördagen med finaler, Grand Prix och fina tävlingar att visa uppskattning för de här tre hästarna som betytt så mycket för Solvalla och Solvallapubliken.

Nu väntar avel

För Delicious väntar nu avel och första partnern blir enligt Daniel Redén stallkamraten, tillika superhingsten, Prooulsion.

Magic Tongiht vann Elitloppet 2015, och åkte över Atlanten och tävlade i USA och Kanada därefter. Det visade sig inte vara rätt beslut, efter det äventyret blev aldrig hästen sig lik. Totalt sprang han in knappt tio miljoner kronor och tog 20 segrar på 81 starter.

Reven d’Amour var Solvallaproffset Fredrik B Larssons affischhäst genom hela karriären. Han sprang in över sju miljoner kronor och tog 25 segrar på 113 starter.

Foto: Kanal75

Magic Tonight.

Foto: Kanal75

Reven d’Amour och Fredrik B Larsson.

21 november 2017 09:58

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Inget roligt läge – vi spikar ändå”
Nästa artikel”Jag har aldrig sett något liknande…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.