Delicious tillbaka– som en vinnare

11

 

Inte sedan den 29 september i fjol har hon startat.

Under fredagskvällen var den svenska världsrekordhållerskan Delicious tillbaka på tävlingsbanan.

Det slutade precis som vi är vana att se henne – med uppvisning.

– Julafton kom tidigt i år, sa segerkusken Örjan Kihlström efter loppet.

Daniel Redéns nu mera åttaåriga sto Delicious har mött den ena motgången efter den andra – och hennes tävlingskarriär har sett ut att vara över, vid minst ett par tillfällen.

Som det supersto hon är så reser hon sig dock på nio varje gång.

Under fredagskvällens travtävlingar på Rommetravet var hon tillbaka på tävlingsbanan – för första gången sedan den 29 september i fjol.

Den dubbla världsrekordhållerskan vann lekande lätt – och både kusken Örjan Kihlström och tränaren Daniel Redén bara mös efter loppet.

”Var bara att åka med”

Delicious och Örjan Kihlström tog över ledningen från Robert Bergh och Kadett C.D. med 1 600 meter kvar till mål, detta efter att första 500 meterna passerats efter 1.10,7. Delicious fick sedan bestämma tempot framme i tät och varvade på 1.13,7. Efter en visslande avslutning, klockad till 1.08 sista 400 meterna, gick hon enkelt undan till slut med full spänst över mål, och till synes med mycket gott om krafter kvar.

– Jag sitter bara och myser, det känns faktiskt som att hon är riktigt igång redan. Hon känns bra och bara drog iväg från start, direkt när startbilen släppte fältet så kändes det som att hon var på hugget och det var bara att åka med. Det blev ett lämpligt lopp det här, men det känns som om hon kan få en fin säsong, sa segerkusken Örjan Kihlström efter loppet och avslutade:

– Julafton kom tidigt i år.

Vid sidan stod tränaren Daniel Redén, han som döpt sin egen dotter efter sitt supersto, och mös.

– Jag är så stolt över hästen, hon reser sig på nio varje gång. Hon har varit med om mycket skit i livet. Hon älskar verkligen att tävla och det är kul att hon är tillbaka, i kväll med träningsbalans och bomull i öronen, sa Daniel Redén och fortsatte:

– Jag är lättad, det har varit mycket strul, och jag tyckte också det såg ut att vara lite gamla Delicious igen. Jag tyckte inte att det var något riktigt drag i henne under hela fjolåret, (fem segrar på fem starter reds .anm) men det har varit med jävlar anamma i träningen i år och det kan bli kul det här.

Segern för Delicious i kväll var värd 35 000 kronor, och hon har nu hittills i karriären sprungit in knappt 6,2 miljoner kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.