Deliciouuuuuuuus!

28

I maj tidigare i år var hennes tävlingskarriär i fara.

Nu stormar stjärnstoet Delicious U.S. mot världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique.

Lördagens V75-lopp vann hon med en gäspning.

– Det tillhör höjdpunkterna i livet att få köra henne, sa kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter loppet.

Det var i slutet på april tidigare i år som trav-Sverige höll andan – när nyheten kom om att Daniel Redéns superstjärna Delicious U.S. var skadad.

Sveriges största travlopp Elitloppet missades och hennes tävlingskarriär var i fara.

Men Delicious U.S. besegrade skadan och som hon har kommit tillbaka.

Under lördagen vann hon V75-1, Giant Diablos lopp, åkandes på vassa segertiden 1.09,8 över distansen 1 640 meter autostart.

Nu stormar den sjuårige tjejen mot Frankrike, Vincennes och världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique.

”Förstod jag skulle få överta”

Delicious U.S. hade lottats till innerspår bakom startbilens vingar och fick se sig passerad av Johan Untersteiner och Georgie Mae in mot första sväng, men kusken Örjan Kihlström tog sig direkt ut i andraspår och fick sedan överta ledningen. Väl i ledningen var segern aldrig hotad, och in mot upploppet fick Delicious U.S. och Örjan Kihlström applåder från publiken på Solvalla.

– Jag hade väl kunnat försvara ledningen men jag förstod att jag skulle få överta så jag bemödade mig inte att ladda för fullt. Det tillhör höjdpunkterna i livet att få köra henne, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter loppet.

”Hon är en gudinna”

Hästens tränare Daniel Redén, som döpt sin dotter efter sin stjärnhäst och som tidigare förklarat sin kärlek till hästen, njöt naturligtvis av sin hästs uppvisning.

– Har hästarna en gud så är hon en gudinna, sa Daniel Redén efter loppet och fortsatte:

– Jag ville att hon skulle få sota ur ordentligt i dag för att få den fart i benen som jag vill se. Jag vet hur fort hon kommer springa framöver med det här loppet  kroppen. Det är en riktig saga det här med tanke på vad hon varit med om, och visst drömmer jag om Prix d´Amérique med henne.

Delicious U.S. seger var dock inte helt utan dramatik, före tävlingarna så bråkade hon i värmningen och en viss oro infann sig hos tränaren.

– Visst var jag lite orolig eftersom hon krånglade i värmningen, samtidigt har vi haft en del sjuka hästar i stallet. Men, det här var oerhört skönt, sa Daniel Redén.

Segern för Delicious U.S. var värd 200 000 kronor och hon har nu sprungit in drygt 6,1 miljoner kronor på karriärens hittills 49 starter
Här kan du se loppet

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Deliciouuuuuuuus!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.