Deppigt i stallet trots succén på V75

213

truculent_takter

Trots en succéartad seger i V75 på hemmaplan på lördagen var Jägersrotränaren Lars I Nilsson nedstämd. Truculent, en av stallets bästa hästar, hade skadat sig allvarligt dagen innan och kommer åtminstone att vara borta resten av 2013.

Sexårige Truculent bröt sig ut från sin hage på fredagen och hittades skadad i grannhagen tillsammans med en annan häst. Om hästen fått en spark eller skadade sig när den tog sig genom hagarna är oklart. Under måndagen ska hästen opereras för en fraktur på vänster framben. – Det känns riktigt sorgligt detta med tanke på att vi tagit det så lugnt med hästen och siktat på 2013. Vi vet inte hur pass allvarlig skadan är. Om operationen går bra är det sagt att det åtminstone är ett års vila efter det, säger Sebastian M Nilsson, försteman i Lars I Nilssons stall. Truculent är en sexårig hingst som vunnit hälften av karriärens 32 starter och tjänat nästan 1,4 miljoner kronor. Fjolårssäsongen avslutades i oktober med seger i V75 International för fyra- och femåriga hästar med en halv miljon kronor i förstapris.
Kanske nått toppen?
Stallets Luringen Palema svarade för dagens prestation på Jägersro på lördagen där det blev en överlägsen seger i bronsdivisionen. – Det blev lite dubbelt när det här hade hänt dagen innan. Truculent är en bra häst för oss som har 40 hästar i stallet. Kanske hade han kunnat slå sig in i toppen hos oss, säger Sebastian M Nilsson. Glädjeämnen i stallet är att årsdebuten för stallets bästa häst Fascination är planerad till någon gång månadsskiftet mars-april. Fascination vann både Svenskt Travoaks och finalen av Breeders’ Crown för treåriga ston under fjolåret.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.