”Det är en riktig sköning det här”

25

Tvåa, etta, etta.

Stall Karlskronas häst i Rikstravet – Sphinx d’Inverne – är säkerheten själv.

Ett trettiotal av delägarna hade tagit sig till Kalmartravet under måndagslunchen och fick se den favoritspelade fyraåringen ta sin andra seger i tävlingen.

16 600 av totalt 21 000 andelar har sålts i den landsomfattande tävlingen Rikstravet som i år samarbetar med hockeyns högsta serie SHL.

Stall Karlskrona är ett av nio lag som har andelar kvar till försäljning – detta trots att tränaren Thomas Madsen sitter på tävlingens mest framträdande häst så här långt.

Nyblivne fyraåringen Sphinx d’Inverne inledde med en andraplats samma dag som tävlingen drog igång 1 december. Därefter har det blivit två raka segrar.

Kim Eriksson satt bakom när hästen spårade ett av V4-loppen från start till mål i Kalmar på måndagen. Segertiden 1.17,2 över 2140 meter med voltstart.

V75 på hemmaplan

Sphinx d’Inverne var bra i ett lite enklare gäng och tränaren Thomas Madsen smider planer för framtiden.

– Det är en riktig sköning det här, du kan köra honom med lillfingret och petar du på honom är han med på noterna direkt. Hästen var ännu ett snäpp bättre i dag. Lördagen 4 mars är det V75 i Kalmar och då ska han vara i riktigt toppform hade jag tänkt. Det är ett tag dit förstås och mycket kan hända – men sådan är planen i alla fall, säger Thomas Madsen.

Sms av glada

Ett trettiotal av delägarna i Stall Karlskrona mötte upp i vinnarcirkeln.

– Det är stort intresse. Efter loppet i dag hade jag hela mobilen är full av sms från glada delägare.

Stall Karlskrona ligger på en andraplats i tävlingen som toppas av Brynäs. Tävlingen pågår till 30 juni och andelar i nio av 14 stall säljs ytterligare en tid.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Det är en riktig
sköning det här”

Föregående artikel”Svårt hitta omgångar med bättre spelvärde”
Nästa artikelStjärnan sågar sig själv – efter missen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.