”Det är givetvis sanslöst tråkigt”

51

2010 bildades Trav 1609 AB.

Nu går bolaget i graven och de fem hästar som är i bolagets ägo kommer att säljas.

– Helt sanslöst tråkigt, säger bolagets vd Jerry Bengtsson till Trav365.

De fem travhästarna Djali Boko, Darling Hornline, Cashback Pellini, Federal Agent och Ferrari Sisu ska säljas.

Anledningen: ägarkonstellationen Trav 1609 AB läggs ner.

Bolaget, som sedan starten 2010, satsat på tävling- och avelsverksamhet meddelade den gånga helgen sina drygt 800 aktieägare om beslutet.

Samtliga hästar som ägs av Trav 1609 AB har tränats av proffstränaren Per Nordström.

”Ingen revisor ville ställa upp”

– Helt sanslöst tråkigt, säger bolagets vd Jerry Bengtsson till Trav365 och fortsätter:

– Vi fick tyvärr ingen revisor att ställa upp och ta uppdraget, och då gick helt enkelt tiden ut.


Vad händer nu?

– Vi kommer att annonsera ut de fem hästar som vi har kvar i bolaget, vi tycker det är bättre att vi som har lite koll på det här säljer av hästarna, än att någon annan ska göra det åt oss. Den sjunde november så kommer en likvideringsman att avveckla bolaget i ordnade former, vi har inte gått i konkurs, men de kommer avveckla bolaget i ordnade former. Tråkigt nog.

”Vi var på rätt väg”

Hur känns det här, att ni tvingas lägga ner?

– Jättetråkigt så klart, vi var på rätt väg. Efter jag tog över som vd den 25 juli efter att styrelsen gav Roland Nordström, tidigare vd, sparken så har vi sålt av tolv av 17 hästar. I september så hade vi kostnader på 90 000 kronor och våra hästar sprang in 60 000 kronor, vi var på rätt väg och det är väldigt tråkigt att det slutar så här, säger Jerry Bengtsson och fortsätter:

– Men vi har inget val, vi har inget att välja på, vi ville att bolagsverket skulle ändra sig och ge oss mer tid, men de håller på sina regler.

Varför har ni hamnat i den här situationen?

– Grunden är att redovisningsfirman som skulle ta fram vårt delårsbokslut tog tre veckor längre tid på sig än vad vi hade räknat med, och anledningen till det är för att det saknades material som vi behövde. Det har varit ett helsike att lösa de här bitarna, och det har kostat skjortan också.

”Trodde vi skulle lösa det”

När Jerry Bengtsson blev tillförordnad vd för Trav 1609 AB 25 juli tidigare i år så var det inte det här han såg framför sig.

– Jag trodde när jag tog över att vi skulle lösa det här, vi ville behålla fyra hästar av de 17 som vi hade. Då hade vi haft ett riktigt fint stall med Djali Boko, Darling Hornline, Cashback Pellini och Ferrari Sisu, och det hade varit ett drömstall egentligen. En andraplats på V75 en gång i månaden för en av hästarna, samtidigt som de övriga tre stod still, hade räckt för att det ungefär skulle snurra runt, säger Jerry Bengtsson och avslutar:

– Det är ett stort bolag med 3 500 aktier fördelat på drygt 800 aktieägare och det är väldigt tråkigt att det ska sluta så här, vi har lagt ner fruktansvärt mycket tid på det här men det var helt enkelt för mycket att ordna till så vi hann inte lösa allting i tid.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Det är givetvis
sanslöst tråkigt”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel– Svårt när flera hundra tittar på
Nästa artikelFem tippar V75 till Jägersro 29 oktober 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.