Det blev Nuncio – som väntat

21

image-10

I Elitloppet fick han nöja sig med tredjeplatsen efter en heroisk prestation.
I Sprintermästaren tog han revansch.
Amerikafödde megastjärnan Nuncio spurtade ner sina kullbröder framför storpublik på Halmstadtravet.

Nuncio är latin och betyder ungefär ”påvens sändebud”. Och frågan är om inte hästen Nuncio står i kontakt med högre makter. Klart är i alla fall att han är en gudabenådad travare. Den putslustige skulle även kunna säga att fyraåringen är en skänk från ovan för sin ägare, tränare och kusk Stefan ”Tarzan” Melander. Framför 11 775 åskådare på Halmstadtravet vann ekipaget på torsdagen Sprintermästaren.
– Han är en grym häst, konstaterade Stefan Melander.
Solvallaprofilen ropade in hästen i USA för blott 50 000 kronor 2012 och efter att ha sprungit in över 14 miljoner kronor i de amerikanska årgångsloppen kom han till Sverige i vintras. Två segrar senare väntade Elitloppet och där gjorde Nuncio en av de svettigaste prestationer som skådats i loppets historia när han trots tredjespår loppet igenom hade mod och styrka att kriga om segern.

Joggade hem försöket
Med den insatsen på näthinnan gjorde spelarna honom till jättefavorit när han äntrade banan i kvällens första försök i Sprintermästaren. Där joggade Nuncio till seger på kilometertiden 1.10,9 över de 1 609 meterna.
– Jag tror inte att han var speciellt trött och han ska nog kunna gå bra mycket fortare, sa Stefan Melander.
I det andra försöket imponerade Anders Svanstedts Hillustrious när han vann från ledningen före en minst lika imponerande Volstead, även han tränad av Stefan Melander. Det tredje försöket vanns av finske gästen Jontte Boy.

”En fantastisk häst”
I finalen tog Hillustrious hand om ledningen och utvändigt om sig fick han precis som i försöket Volstead. Nuncio hamnade i andra par utvändigt. Dessa tre bjöd sedan på en ursinnig urladdning över upploppet där Nuncio på klasshästens vis lyckades kriga sig fram till seger, närmast följd av stallkamraten Volstead.
– Det gick så otroligt fort sista 700 meterna och jag tänkte att jag kommer bärgis torska. Volstead och den andre bara kämpade och kämpade men min häst visste var linjen var. Det är faktiskt en fantastisk häst, sa Stefan Melander och tillade:
– Ni ska veta en sak. Om Jimmy Takter, som nog är bäst av alla att träna hästar, säger att Father Patrick är den värsta häst han har tränat, och Nuncio har bollat med honom några gånger, då förstår ni att det här är en ganska bra häst…
Nuncio noterades för kilometertiden 1.10,1 och förstapriset i finalen uppgick till 940 960 kronor.

V75-jackpot när festen fortsätter
En extrainsatt V75-omgång kördes kvällen till ära och vid sidan av försöken i Sprintermästaren var ett långlopp över mastiga tre varv omgångens höjdpunkt. Där hade många spelare spikat hårdingen Mellby Viking men 40 meters tillägg blev honom övermäktigt och han kastade in handduken i slutkurvan. På upploppet klev istället Halmstadsonen Johan Untersteiner in i matchen och från rygg på ledaren styrde han 26-oddsaren Jane’s Hugo till seger.
– Det löste sig helt perfekt och han är en fantastiskt liten härlig krigare, sa Untersteiner, som tog ytterligare en bejublad hemmaseger tillsammans med Eder Bob. Pappa Peter Untersteiner ville också ha ett ord med i laget och satte dit Dolan Nalan från ledningen i treåringsloppet. Stefan Melander-tränade Coco de Vie (Ulf Ohlsson) rundade av omgången och det gjorde att utdelningen för sju rätt landade på 2 406 kronor. Sex rätt betalade 27 kronor och då utdelningen för fem rätt understeg 15 kronor går den potten vidare till lördagens V75-omgång. Då fortsätter travfesten i Halmstad med bland annat final i Stosprintern och en ensam jackpotvinnare kan bli 28 miljoner kronor rikare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

3 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.