”Det här kom som en chock för mig”

55

Succétränaren kan tvingas flytta

Foto: Lars-Ove Pettersson/Kanal 75

Proffstränaren Jerry Riordan

TRAV18 januari 2018 12:48

Proffstränaren Jerry Riordan hade ett succéår i fjol med drygt 20 miljoner kronor inkört till stallet.

Nu kan topptränaren tvingas flytta.

– Det här kom som en chock för mig, och det är ingen rolig situation, säger Jerry Riordan.

Halmstadtränaren Jerry Riordan placerade sig på en niondeplats över Sveriges vinstrikaste travtränare i fjol.

Det efter att Jerrys hästar sprang in drygt 20,1 miljoner kronor och tog storloppssegrar som VM-loppet, Oslo Grand Prix, Sundsvall Open Trot och European Championship för treåringar.

Men nu kan succétränaren tvingas flytta. Jerry Riordans stall strax utanför Halmstadtravet är sålt. Något som Sulkysport skrivit om.

”Jag vill inte flytta”

Jerry Riordan har hållit till i den tidigare travtränaren Mikael Fagerbergs stall på Halmstadtravet, det stallet är nu sålt och Jerry Riordan riskerar nu att stå utan boxar.

– Jag vill inte flytta, men jag kan tvingas till det. Jag vill egentligen inte gå in på det, utan det jag kan säga är att det är ingen rolig story, säger Jerry Riordan.

Vad händer om du tvingas lämna?

– Jag har precis köpt ett hus två kilometer från Halmstadtravet, rakt över gatan från Stefan Persson och Håkan B Johansson, så jag hoppas så klart på ett nytt ställe i närheten. Det här kom som en chock för mig, och det är ingen rolig situation.

”Då är vi beredda att hjälpa”

Dag Ekner, VD på Halmstadtravet, utvecklar.

– Det finns ett stall som ägs av Micke Fagerberg, nästan alla stall på Halmstadtravet ägs av någon, och Micke har tidigare varit tränare här men slutat. Nu har Fagerberg sålt stallet till en man från Italien, och då är det ju den nya ägaren som bestämmer vem som ska vara där, säger Dag Ekner och fortsätter:
– Jag har inte hela storyn, men i och med att Jerry inte känner sig helt underrättad i det här så känner han ett hot om att han tvingas flytta. Därför har jag pratat med honom, så han inte tror att vi inte bryr oss om han tvingas till en flytt. Men, än så länge så är det mest rykten, Jerry har ju några månaders uppsägningstid och han har inte fått något besked om uppsägning ännu.

Enligt Jerry Riordan så ska bröderna Ceka, i dag verksamma på Åbytravet, ta över Riordans stall.

– Jag förstår att Jerry blir orolig, när han känner att han inte fått svar på alla frågor, och det är klart att han måste tala om att han kan tvingas flytta, för då behöver han ju hjälp. Än så länge så vet vi inte exakt hur det kommer att bli, men tvingas Jerry flytta så är vi så klart beredda att hjälpa honom, och då tror jag också att vi kan hitta en bra lösning åt honom, säger Dag Ekner.

Foto: Daniel Larsson/Kanal 75

Halmstadtravets VD Dag Ekner

18 januari 2018 12:48

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.