– Det känns lite svårt att förstå

20

Tom Horpestad nådde en milstolpe i sin karriär under torsdagen.

På Momarken tog han kusksseger nummer 1000 och han gjorde det med hästen Trytobe.

– Jag är stolt och det känns väldigt bra, säger Horpestad.

Tom Horpestad, 50, tog sin första seger 1989 med Karitza S.T.

Nu har Årjängstränaren tagit steget in i den celebra tusenklubben.

– Jag är nöjd och stolt! Det känns lite svårt att förstå att jag nått en sådan milstolpe. Jag har genom åren sett upp till kuskarna i Tusenklubben och nu är jag en av dem, så det här är ett bevis på att jag gjort något bra, säger Tom Horpestad till Svensk Travsport.

Sprang in 5,3 miljoner

Han är född och uppvuxen i Stavanger i Norge där han var tränare i tre år innan flyttlasset gick till Sverige och Årjäng 1997.

Största segern i karriären är med egentränade Gazza Degato i Svenskt Travderby 2004. Gazza Degato, som sprang in drygt 5,3 miljoner kronor och vann 25 lopp, är också den bästa häst som Horpestad har tränat och kört.

– Gazza var en grov typ utrustad med stor talang och oerhörd vilja. I ledningen gav han sig inte gärna. Jag tror han var sex år när han fick stryk från ledningen första gången, säger Horpestad till svensk Travsport.

Den näst bästa hästen som Tom Horpestad tränat är Riva del Sole, som tjänade 3,7 miljoner kronor och tog 22 segrar.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelChalle Berglund om sin kärlek till travet
Nästa artikel’Slantsingling för mig, då spikar jag Piraten’

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.