Det lutar åt Solvalla för Båth

17

image-15

Mycket talar för att Svante Båth blir Solvalla-tränare.
Just nu har han fler hästar på sin filial i Knivsta än vad han har i Sundsvall.
– Det är ingen hemlighet att jag har fler hästägare i Stockholm än i Sundsvall, säger Svante Båth.

Det här har varit uppe på tapeten tidigare men i vår ser det ut att bli verklighet.
Efter att Robert Bergh flyttade till Åbytravet är det mycket som talar för att Bergsåker tappar två affischnamn till inom kort. Svante Båth har gjort succé med sin filial i Knivsta och har den senaste tiden haft fler hästar där än han har i Sundsvall. Dessutom kommer stjärnkusken Ulf Ohlsson att flytta till Knivsta i april där han har köpt ett hus tillsammans med sambon Elin Gustavsson. Därmed får ledaren av den allsvenska kuskligan sin licens automatiskt knuten till Solvalla.
När det gäller Svante Båth så har han i skrivande stund 157 hästar på träningslistan. Enligt ST:s regler så ska man tillhöra den bana i regionen där man har flest hästar uppstallade. Det innebär att just för dagen är Båth Solvalla-tränare då han den senaste tiden haft några fler hästar på filialen i Knivsta än i Sundsvall.
– Jag styr inte över det där men som det ser ut just nu skulle jag vara Solvalla-tränare. Fast det där kan ändra sig från vecka till vecka. I dag har jag 77 hästar i Knivsta och 76 i Sundsvall, samt fem i Frankrike. För två veckor sedan hade jag två hästar mer i Knivsta men innan dess var det tvärtom, säger Svante Båth.
– Solvalla har varit på mig och vill att jag ska flytta licensen dit. Jag ska ta ett snack med dem igen och just nu så ser det ut som att jag blir Solvalla-tränare.
Vart vill du själv ha licensen då? På Bergsåker eller Solvalla?
– I den frågan är jag neutral och låter systemet styra. Men däremot är det ingen hemlighet att jag har fler hästar i Stockholms-regionen än i Sundsvall.

Frick vill inte sälja gården
Sedan 1 juli hyr Svante Båth in sig på Jim Fricks gård i Östuna i Knivsta. Men Båth har varit runt och tittat på flera gårdar i Stockholmstrakten och lade bland annat bud på Angarn som han försökte köpa men fick den inte.
– Jag har länge velat köpa en egen gård och har även försökt att köpa Fricks gård men de vill inte sälja, säger Båth.
– Vi får se vad som händer framöver men jag är helnöjd med filialen och hästarna har presterat bra. Jag är själv på plats två gånger i veckan och det funkar jättebra.

Quid Pro Quo gör årsdebut
Inom kort gör en av stallets stjärnor Quid Pro Quo årsdebut. Den sjuårige hingsten har tjänat nästan 6,7 miljoner kronor och ligger i startgroparna inför ännu en storloppssäsong.
– Quid Pro Quo känns bra och var fin i ett jobb efter 1.18 över 1600 meter på Solvalla förra fredagen. Han kommer att starta på Axevalla den 1 mars och Erik Adielsson är hemma från sin semester då och ska köra, säger Båth.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.