”Det ska beröra och vara mycket känslor”

14

24 januari 2007 såg en rosa travsajt dagens ljus för första gången.

Hundratusentals artiklar och rubriker senare firar Trav365 10 år 2017.

– Det är tio år där vi har varit den överlägset största redaktionella travsajten, våra besökssiffror är det ingen som kommer i närheten av. Det har varit en stor succé för oss, läsarna och travsporten, säger Mattias Karlsson, trav- och spelansvarig på Sportbladet.

LÄS OCKSÅ ”Blev bättre efter en utskällning…”  

För tio år sedan startades trav-Sveriges nya travsajt, Trav365, och med offensiv sportjournalistik á la Sportbladet tog det sporten med storm.

– Ambitionen har varit att tillföra resurser för att travet ska ta sin rättmätiga plats bland sporter som fotboll, ishockey och skidor. En miljon svenskar spelar på V75 varje lördag och det är en stor sport- och spelhändelse som många gånger förtjänar ännu mer utrymme än det får nu, säger Mattias Karlsson, trav- och spelansvarig på Sportbladet.

”Lockar bred och folklig publik”

Genom åren har det publicerats hundratusentals artiklar och skrivits hundratusentals rubriker som både berört – och skakat om i travets värld.

– Vi vill bevaka travet på klassiskt kvällstidningsmanér. Det ska beröra, det ska vara mycket känslor, det ska vara seriöst och djupt, det ska finnas en glimt i ögat, det ska vara oväntat.

– Travsporten och spelet på hästar lockar en väldigt bred och folklig publik. Vi har velat hitta en balans där vi kan tillföra något för alla, från de som är väldigt insatta sedan lång tid till de som är intresserade av att komma in i den här världen och lära sig det grundläggande om den.

”Ledande och mest färgstarka namnen”

Trav365 har under de tio åren den funnits varit en fin plantskola för numera rutinerade travexperter och travskribenter.

– I dag etablerade spelexpeter som Patrik Fernlund, Mattias Spante och Erik Pettersson inledde sina karriärer som väldigt unga på vår sajt. De har hela tiden blandats upp med etablerade och populära namn som Micke Nybrink, Per Nicklasson och Martin Berg. Vi är också stolta över att de ha de ledande och mest färgstarka namnen bland de aktiva som krönikörer; Stig H Johansson, Björn Goop och Lutfi Kolgjini, säger Karlsson.

Nu väntar nya utmaningar för Sveriges största- och ledande travsajt.

– Precis som hela Aftonbladet fortsätter vi att utvecklas och ligga i framkant. Utmaningarna och fokus framöver ligger mycket på rörligt material och sociala medier.

LÄS OCKSÅ Rubrikerna vi minns  

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Det ska beröra och
vara mycket känslor”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.