”Det var det största hittills i karriären…”

26

För tre veckor sedan tog Petter Karlsson, 22, sin första V75-seger.

På lördag jagar han och Charming Soldier ”andra raka”.

– Jag får väl ändå säga att den segern var den största hittills i min karriär, säger Petter Karlsson till Trav365.

22-årige Petter Karlsson från Örebro är en av landets största kusktalanger.

Han tar för sig mer och mer på tävlingsbanan och körde redan i fjol in över 2,1 miljoner kronor – siffror som han i år putsat till knappt tre miljoner kronor.

Men det var något som saknades på Petters CV, nämligen en V75-seger.

För tre veckor sedan i Eskilstuna så kom den ”äntligen”, segervapnet: Kåre Axelssons treårige Charming Soldier.

På lördag startar ekipaget i Klass II-finalen på Solvalla och jagar ”andra raka”.

”Något man drömt om”

– Det var jävligt roligt att vinna det V75-loppet i Eskilstuna och jag får väl ändå säga att det var det största hittills i min karriär, säger Petter Karlsson till Trav365 och fortsätter:

– Att vinna V75 på en lördag, inget Lärlingslopp utan ett rent V75 lopp, det var jäkligt roligt helt enkelt.

Var det efterlängtat?

– Ja, det var det, men det var heller inte så att jag gick och funderade och tänkte varför vinner jag aldrig V75. Men, det är något man drömt om så klart och det var otroligt roligt.

”Det är plan A”

Vad tror du om chanserna på lördag?

– Jag har bara tittat ytligt på loppet hittills och ska titta noggrannare ju närmare start vi kommer, men jag tyckte ändå han gjorde det bra senast, visst fick han ett rätt vilsamt lopp och det var kort distans då, men han var inte trött på det sättet i mål.

Kan du utveckla?

– Han såg nog kanske tröttare ut än vad han var, då konkurrenterna närmade sig sista biten, men jag tror det passar honom betydligt bättre om någon trycker på och är nära honom. Han är lite lat sådär och det var verkligen inte till hans fördel att det kom en häst långt ut i banan, men han tävlade första med halvstängt huvudlag senast och jag tyckte att han kändes lite rappare med det.

Hur går tankarna om loppet?

– Första tanken är helt klart ledningen, och även om det är full väg nu och Solvallas långa upplopp så tycker jag ändå att det ska vara rimlig chans att det ska kunna gå.

Så plan A är ledningen?

– Ja, det tycker jag, så här på förhand i varje fall utan att ha läst på loppet allt för hårt. Tränaren Kåre Axelsson vill ju vara med för att tävla och tycker det är roligt, så han ser nog också gärna att jag kör i ledningen och jag tycker han går bra där. Han går bra bakifrån också, men det känns som att krångla till det, säger Petter Karlsson och fortsätter:

– Det kanske är större chans att vi är bland de tre främsta om jag släpper, men man vill ju vara med och gambla lite och det ska bli kul att se hur långt de räcker. Hans tid från Solvalla på 14,9 näst senast är väl tidsmässigt inte så bra, men vi varvade ju på 16,5 den gången och då blir det ju en sämre segertid.

Är det stor skillnad för honom tror du, full väg nu kontra kort distans som senast?

– Jag vet inte, men visst kändes det bra att det var kort väg senast. Det hade känts bättre om det varit kort distans, men han är rätt stark också, det beror nog på vad psyket vill. Men jag tycker ändå att han kändes som en liten annan häst med första halvstängt senast, säger Petter Karlsson.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Det var det största
hittills i karriären…”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.