”Det var en dröm som blev sann…” | Trav 365 | Sportbladet

36

Maxime Marais, 27, vann på V75 med Önas Ida.

På onsdag jagar duon en ny seger – på V86.

– När jag vann V75 var det en dröm som gick i uppfyllelse, säger Maxime Marais till Trav365.

Det var på Axevalla för drygt två veckor sedan som Maxime Marais skrällvann med Lars Grönbergs Önas Ida på V75.

Vinnaroddset visade drygt 23 gånger pengarna och i TV12:s segerintervju efter loppet var det en tagen Maxime Marais – som precis tagit sin hittills största seger i karriären.

På onsdag jagar duon en ny seger, den här gången på V86 från Åby och Solvalla.

”Bubblade inombords”

– Segern med Önas Ida på Axevalla var definitivt den största segern hittills i min karriär, det var en dröm som blev sann, säger Maxime Marais till Trav365 och fortsätter:

– När jag kom till Sverige så var min dröm att bara få köra ett travlopp, att bara få se mitt namn i startlistan. Önas Ida är den bästa häst som jag kört i ett travlopp, det är en fantastisk häst och det var väldigt kul att jag fick vinna V75 med henne.

Hur upplevde du det loppet?

– Vi fick ett ganska bra lopp, men när vi fick chansen i sista sväng så var det långt fram och då trodde jag bara på en bra placering, inte att vi skulle hinna fram. 50 meter från mål fick jag dock upp känslan att vi hinner dit, och när jag skar mållinjen som etta så bubblade det inombords.

Blev det något firande efteråt?

– Nej, inte direkt, jag åt en god bit mat med några vänner, men jag arbetade ju dagen efter så det blev lugnt.

”Hoppas på tempo”

På onsdag jagar 13 Önas Ida (V86-1) och Maxime Marais ännu en seger tillsammans.

– Hon är den typ av häst som behöver sitt lopp, men får hon det så går hon alltid bra till slut.

Vad tror du om uppgiften för er del?

– Det beror helt och hållet på vilket lopp vi får, men får hon sitt lopp i ryggar så har hon absolut kapacitet och form för att vara med där framme igen. Jag hoppas på bra tempo på loppet, för hon går som sagt alltid bra till slut, säger Maxime Marais.   

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Det var en dröm som blev sann…” | Trav 365 | Sportbladet

Föregående artikel”En kanonfin häst –  planerar V75-start” | Trav 365 | Sportbladet
Nästa artikelJagar revansch i miljonloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.