Diamanten redo att göra ett topplopp

114

Diamanten redo att göra ett topplopp

Han har tidigare vunnit Sprintermästaren två gånger.
Nu kan Robert Bergh göra det igen och hetaste kandidaten är Peter Forsbergs Diamanten.
– Han är redo att göra ett topplopp, säger Bergh.

Torsdag kväll smäller det på Halmstadtravet då årets Sprintermästare avgörs. I fjol fick publiken se en häpnadsväckande insats när Uncle Lasse dundrade runt i finalen och vann på 1.09,3. I årets upplaga för fyraåringarna över den engelska milen har Robert Bergh ett par heta kandidater med. Han har tidigare vunnit Sprintermästaren med Fantasy Broline (2006) och You Bet Hornline (2010). I år har Åbytränaren fyra hästar med i uttagningsloppen och allra mest betrodd är Diamanten som har imponerat varje gång. Han vann Kungapokalen i våras och var därefter tvåa i Fyraåringseliten innan han senast vann ett billigt lopp. Hästen ägs av Peter ”Foppa” Forsberg och är storfavorit i sitt försök från spår sju bakom startbilen.
– Diamanten (V75-2) ser väldigt bra ut inför det här loppet men han får alltid dåliga spår. Sjundespår och kort distans är som det är. Men hästen är väldigt bra och är redo att göra ett topplopp. Det är möjligt att jag tar av bakskorna redan i försöket. Men jag har inte hunnit läsa på ännu och måste klura mer på det, säger Robert Bergh.

”Kan sluta hur bra som helst”
I samma lopp har Bergh även Mindyourvalue W.F. till start. Han har innerspår och körs av Johnny Takter.
– Mindyourvalue W.F. (V75-2) ser otroligt fin ut och har suttit fast två gånger i rad. Han har varit fin bakom bilen och varit startsnabb. Det här kan sluta hur bra som helst.
I det tredje uttagningsloppet till Sprintermästaren startar Robert Bergh Explosive Merlot.
– Explosive Merlot (V75-3) har vi kört två gånger väldigt nertyngd och nerdövad. Det kändes som att han hade tappat lite psyke i loppen tidigare. Nu rycker jag nog alla fyra skorna redan i försöket och han har varit väldigt bra på den balansen tidigare. Han kan absolut ta sig till final om han fungerar, säger Bergh.

”Är väldigt bra i ordning”
I det fjärde och sista uttagningsloppet har Bergh med Muscle Hustle, som är andrahandsfavorit och som näst senast vann Ina Scots Ära och slog flera kulltoppar. Senast blev det dock galopp på Bjerke.
– Muscle Hustle (V75-4) strulade till det för sig i Norge. Han har annars tränat på bra inför det här loppet och jag har försökt lyfta upp honom så att han ska vara riktigt redo för det. Han går med öppet huvudlag nu, det var norskt senast i Norge.
– Av mina övriga V75-hästar vill jag nämna att Cayenne Ovel (V75-7) är jag väldigt nöjd med och kan berätta att hon är väldigt bra i ordning, säger Robert Bergh.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStjärntränaren – ”Är otroligt stolt”
Nästa artikelSvensk travsports grand old lady