Diamanten var ute och luftade sig

116

Diamanten var ute och luftade sig

Diamanten var ute och luftade sig

Diamanten var ute och luftade sig i ett snabbjobb innan tävlingarna på Solvalla under onsdagen.
I sulkyn satt Stig H Johansson som var mycket nöjd med sin stjärnhäst.
– Det var ett toppjobb av honom, berömde Stig H.

Diamanten vann i fjol både Kungapokalen och Sprintermästaren för Robert Bergh, samt flera andra större lopp. Den nu femårige hingsten har sprungit in drygt 5,6 miljoner kronor och tagit 20 segrar på 29 starter. Trots det flyttades hästen under uppmärksammade former från Bergh till Stig H Johansson i mitten av november. Han gjorde en start för Stig H och blev trea i Solvalla Grand Prix innan det blev vintervila och uppträning för nästa säsong.
Innan onsdagens tävlingar på Solvalla fick Diamanten sträcka ut i ett snabbjobb för Stig H som var mycket nöjd med gensvaret som han fick från hästen.
– Det är inte så ofta jag har så här bra hästar framför mig längre, men den här känns ju riktigt, riktigt fin. En fantastiskt fin häst, sa Stig H Johansson.
Vad är det du känner i honom?
– Det är något speciellt med de här topphästarna. De har en motor som är perfekt och en inställning som också är perfekt och man behöver inte ge dem många tecken förrän de kryper ner i skinnet och ger sig iväg ordentligt.

Galopp på upploppet
Diamanten travade 1.16 över 2100 meter och i en snabbare avslutning men däremot blev det en galopp kort före mål. Det var dock inget som Stig H lade någon större vikt vid.
– De hade sladdat banan och det hade blivit lite spår och grejer på upploppet så han hoppade över ett märke, strax före mål.
– Jag körde 1.16 drygt hela vägen och 1.10 sista 600 metrarna. Det är bra papper med de här förutsättningarna som var i dag. Banan var i och för sig inte osnabb men man får köra lite långt ut i och med att man får spara innerspåret. Det var ett toppjobb av honom.

Årsdebut i Umeå
Stig H menade även att han tycker att Diamanten nu är där han vill ha honom inför den stundande säsongen. Han meddelade också att det blir årsdebut i Berth Johanssons Memorial i Umeå under V75-dagen 21 april.
– Nu när jag fick testa honom i dag tycker jag att han är där, han var inte riktigt bra när han startade för mig första gången. Då hade han haft lite problem med halsen och hade även ett miljöbyte en vecka emellan. Jag tror att han är, kanske inte betydligt, men bättre i dag i alla fall.
– Vi startar i Umeå om allt ser väl ut efter det här jobbet i Berth Johanssons Minne den 21 april, sa Stig H Johansson.
Även kulltoppen Makethemark fick sig en genomkörare på Solvalla där Petri Salmela körde 1.15 över 2100 meter med sin topphäst. Även Makethemark är aktuell för att starta i Berth Johanssons Memorial i Umeå.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.