Djuse har en fin tvååring på V86

34

djuse

Tolv tvååringar gör upp i ett Breeders’ Crown-lopp i Solvalla V86 på onsdagen.
Mattias Djuse har en av favoriterna i Mr Deauville som redan visat prov på mognad med seger i ett storlopp på hemmabanan under hösten.
– Han hade känts fin före debuten – men att han skulle vara så här pass bra var lite överraskande.

I tävlingsdebuten i augusti blev det galopp för Mr Deauville som i stället slog till i karriärens andra start i ASVT Trottex Auktionslopp med 240 000 kronor till vinnaren.
Mattias Djuse körde försiktigt och styrde ner invändigt i loppet. Sista 200 kom fuxvalacken som skjuten ur en kanon och överraskningsvann till vinnaroddset 24 gånger pengarna.
Djuse är inne på sitt andra år som proffstränare och har valt att satsa på unghästar. Om allt fungerar på onsdagen matchas Mr Deauville mot Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro i slutet av året.
– Han galopperade senast för mig men egentligen känns det inte som att han ska vara osäker. Så förhoppningsvis var det lite tillfälligheter som inverkade. Han blev lite pigg när de tog upp där framme mitt i loppet och när jag fick hålla lite för mycket i honom blev det galopp helt enkelt.

Mot täten?
Tre starter. En seger i ett felfritt lopp och två galopper. Senast var det medeldistans som gällde och taktiken var att köra Mr Deauville i ryggar.
I V86-2 på onsdagen är förutsättningarna sprinterdistans och autostart. Fuxen inleder från ett andraspår och den här gången kan det bära av mot täten. Tomas Malmqvist efter fyra starter obesegrade Current Affair ser ut att vara värsta hotet i loppet men handikappas av ett bakspår.
– Han är ganska startsnabb och vi kommer att testa lite från början. Jag tycker att jag har en bra häst och vi ska nog inte känna oss slagna på förhand. Köra i ledningen? Ja, om om vi kommer dit så kör vi där.
Mr Deauville har rekordet 1.15,0 satt vid segern för några veckor sedan. Hur snabbt kan det gå på onsdag?
– Jag hoppas att han ska kunna göra något liknande, då ska det kunna räcka en bit.

Fotnot: De tvååriga travarna har fyra lopp utspridda över sensommaren och hösten i unghästserien Breeders’Crown. Unga talanger som inte omfattas av systemet med semifinaler och finaler som för tre- och fyraåringarna. Solvalla kör en stordag på söndag med V75 och semifinaler i just Breeders’Crown.

Föregående artikelSiktet inställt på Prix d’Amerique
Nästa artikel”Vi har hamnat i skymundan…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.