Dokumentären belönades med Guld

74

trav

Dokumentären om Helen Ann Johanssons historiska triumf i Prix d´Amerique belönades med guld i helgen när travets världskonferens avslutades i Charlottetown i Kanada.
Filmen är producerad av Kanal 75:s Lissi Gustavsson och Justus Bång.

World Trotting Conference har avslutats i Kanada. En konferens som hålls vartannat år på olika platser i världen och på senare år avslutats med en tävling för travsportens bästa medieproduktioner – galan International Media Awards.
Lissi Gustavsson och Justus Bång från Kanal 75 hade nominerats för arbetet med ”Tidernas Triumf” (”The Ultimate Triumph”) som visades i TV4 i januari 2015.
Filmen föll juryn i smaken och tog hem förstapriset i kategorin ”Bästa tv-program eller dokumentär”.
Filmen om Helen Ann Johanssons bragd 1995 i Prix d´Amerique med Ina Scot spelades in under 2014 och 2015 och sändes då 20-årsminnet av segern firades.
– Det är jätteroligt att arbetet uppmärksammas och är omtyckt. Samtidigt behöver det ju knappast nämnas att det är Helens bragd som gör det hela så speciellt. Helen åkte till Paris med sin familj för filmen och vi spelade även in hemma hos henne i Borås, säger Lissi Gustavsson.
Filmen ”Tidernas Triumf” finns på www.atgplay.se.

Dubbla priser till Travronden
Svenska facktidningen Travronden var enda media som vann två priser – för reportaget ”Mannen från Finnskogen” av Travrondens norske korrespondent Even Elvenes och för bästa hemsida www.travronden.se.
Övriga vinnare i den internationella galan:
Bästa foto: ”Waterworks” av Jean Luc Lamaere.
Bästa nyhetstext: ”Desperate attempt to save promising pacer” av Paul Courts.
Bästa tv-reklam: ”Prix d´Amerique” av Le Trot TV.
Bästa poster: ”San Pail” av Standardbred Canada.
Bästa sociala media: ”Australia” av Scott Hamilton Media.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet