”Domarna har gjort fel helt enkelt…”

168

Trots att två i måldomarnämnden ska kontrolläsa.

I lördags gick fel resultat på Top 7 ut hos spelbolaget ATG.

– Domarna som kontrolläste har gjort fel och var inte tillräckligt noggranna, säger riksdomaren Björn Persson till Trav365.

Spelbolaget ATG hade en tuff dag i lördags. Tusentals travspelare fick inte in sina V75-kuponger när något tekniskt havererade i ATG:s datorer.

Till råga på allt så skickade spelbolaget senare under kvällen ut fel resultat på spelet Top 7, där det gäller att pricka in de sju första hästarna i ett lopp, V75-5.

I ATG:s resultat står det att 7 Louie Brodde blev sjua i mål.

Helt fel.

Det var 2 Copimade som var sjua och Louie Brodde var inte ens nära den placeringen.

Hur kunde det då bli så fel?

– Vi har en tydlig rutin för resultatrapporteringen. Vi får resultatet från banan som vi lägger in i resultatrapporteringen som sedan går vidare till banan för bekräftelse, säger ATG:s pr-chef Thomas Bertilsson.

Han fortsätter:

– Vi har följt rutinen vi har och fått det dubbelkollat med banan, vad som sedan felat vill inte vi spekulera i, utan det är upp till riksdomaren.

”Brustit i kontrollen”

I lördags jobbade Björn Persson som riksdomare i Boden.

Hur är gången, hur gör ni vid inrapportering av resultat?

– Alla resultat ska ringas in till ATG. I regel är det måldomaren som gör det, och då kommer ordningsföljden upp på en display som ska kontrolläsas av den som ringt in och en till i måldomarnämnden. Det är alltid två som ska läsa att det är rätt ordningsföljd inmatat. Jag pratade med måldomaren Ulf Pettersson i går och kan kunde säga varken bu eller bä. Dom har gjort fel helt enkelt, fast det är två som ska kontrolläsa. Det är hängslen och livremmar och allting. Jag är inte på plats för att kolla den uppgiften, men jag kollade att det var två som kontrolläste, för de satt bredvid mig, säger Persson.

Så det är ett mänskligt fel som ligger bakom?

– Ja, det har brustit i kontrollen av Top 7. Sen kan man spekulera i varför det blev fel. Jag har ingen förklaring. Dom som kontrolläste var inte tillräckligt noggranna. Spelmässigt blev ingen drabbad, men det spelar ingen roll, sånt här får inte bli fel.

För ett par år sedan infördes det att två i måldomarnämnden skulle kontrolläsa uppgifter, för att liknande incident inte skulle ske.

– Det har tillkommit extra för att aldrig ska bli fel.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

  1. Man kan undra i sin enfald hur ATG och domare inom travet tänker när det vecka på vecka händer konstiga saker. Tycker det är dags att någon agerar och inser vilka enorma summor som hanteras i spelet och inser att det minimeras av felaktigheter.

Comments are closed.