Dramat – finalen nära att ställas in

12

Under onsdagen avgjordes finalen av TV4-programmet ”Stjärnkusken”.

Men allt höll på att ställas in – på grund av väderkaoset som råder i Stockholm.

– Säkerheten kommer alltid först, säger Linda Lindorff, programledare för programmet, till Trav365.

Efter årsskiftet börjar en ny säsong av TV4-succén ”Stjärnkusken” att sändas i kanalen.

Inspelningarna, där kändisar får lära sig att köra och hantera häst, är redan i full gång och under onsdagen avgjordes finalen i programmet på Sveriges huvudstadsbana Solvalla.

Men vädrets makter höll på att ”vinna” och hela finalen höll på att ställas in – på grund av snökaoset.

”Då blir det för farligt”

– Jag älskar ju snö, jag kommer från Lappland och den snöigare delen av Sverige. Och årets första snöiga dag tycker jag är jättekul, säger TV4-programmets programledare Linda Lindorff till Trav365 och fortsätter:

– Sen att det hamnade på vår finaldag är ödet nästan, det blir ytterligare dramatik till en final. Ett verkligt elddop för våra finalister, de har kört på torra banor hittills, vi har ju haft en fin och torr höst. Och sedan komma hit med blöt bana och visir och snöstorm och kalla hästar, äkta travväder helt enkelt och det visar hur kämpigt trav är. Man ska härdas, och sedan ska man ta hem segern någonstans. Det ska inte vara lätt.

Hur nära var det att ställa in? Var det säkert att ni skulle köra i dag?

– Nej, nej, nej, senast i går sa Solvalla att det inte var säkert att det gick att köra överhuvudtaget. Prognosen var så dålig. Våra kuskar har ju inte licens, utan är deltagare i ett tv-program. Säkerheten kommer alltid först och om banan är tung och blöt och om de inte kan hantera att sikten är dålig då blir det för farligt helt enkelt. Därför var vi tvungna att sätta extra stänkskydd på vagnarna och de har haft visir istället för vanliga glasögon, banan är jättevälpreparerad och de har utgått från de här säkerhetskriterierna för att vi ska kunna ha finalen i dag.

Diskussioner fördes om finaldagen av TV4-succén skulle skjutas fram, till torsdagen. Så blev dock inte fallet.

– Vi pratade om att vi skulle göra allting ”inför” i dag och sen ha finalloppet i morgon. Men det vill man ju inte, då tappar man ju all känsla. Det är klart att man vill att det ska höra ihop, säger Linda Lindorff.

”Långt ifrån klart”

Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, utvecklar kring läget under onsdagens finaldag.

– Det var långt ifrån klart att vi skulle köra finalen i dag som planerat, vi styr ju inte över vädret. Det var nervöst till en timme inför start. Viktigast för oss är att hästarna och deltagarna kommer först, säger Johan Janrell till Trav365 och avslutar:

– Förutsättningarna nu var annorlunda jämfört med finalen i fjol. Då hade vi nästan motsatt problematik, då var det snudd på för varmt för att kunna köra.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Dramat – finalen
nära att ställas in

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.