Dramat för stjärnan – tränaren mörkade

55

Wild Honey vann lätt.

Men före loppet mörkade tränaren Daniel Redén stjärnhästens beteende.

– Man vill inte spela ut några ess till motståndarna, sa Daniel Redén i TV12 efter loppet.

Hon har mött det franske monstret Bold Eagle i Frankrike i vinter, och var i slutet av januari en av deltagarna i världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique.

Nu är hon tillbaka i Sverige igen – och fortsätter att vinna travlopp.

Stjärnhästen Wild Honey vann V75-5, tillika Lovely Godivas Minne, lätt. Men det var inte utan dramatik.

Det tv-tittarna och travspelarna inte visste var att tränaren Daniel Redén var nervös.

Anledningen: kraftig brunst.

”Hon var sig inte lik”

– I dag har pulsen varit hög, hon har inte varit sig lik. Hon har varit så jäkla brunstig, berättade tränaren Daniel Redén i TV12 efter loppet och fortsatte:

– Jag tyckte också att hon var lojare i värmningen i dag, men man vill ju inte säga något och spela ut några ess till motståndarna. Hon har varit brunstig tidigare Wild Honey, men inte så här.

Trots brunsten hos Wild Honey och att hon tände på stallkompisen Lionel i hästtransporten till Åby, så var segern aldrig hotad.

– Jag stod mest och var nervös att hon lagt för mycket kraft på annat, men hon har väldigt bra inställning, sa en nöjd Daniel Redén.

”Fantastisk fin märr”

Wild Honey och Örjan Kihlström tog planenligt tidigt hand om ledningen, och även om tempot hölls relativt friskt uppe hela vägen så vann de bekvämt.

– Det är en fantastiskt fin märr, hon har gått bra hela sin karriär och hon har väldigt bra inställning till sitt tävlande, hon är klok och förnuftig. Hon gör det bra i dag också, och det blev en rätt skaplig vinnartid faktiskt, sa kusken Örjan Kihlström efter loppet.

Ja, segertiden, den landade på 1.11,9 över distansen 2 140 meter autostart. Wild Honey nådde varvet på 1.12,0 och runt slutsvängen så närmade sig Darling Hornline och Johnny Takter, men in mot upploppet ryckte Örjan Kihlström tussarna från Wild Honeys öron och sedan stack de undan lätt. Norsktränade Gematria närmade sig sista biten via vass avslutning på open stretch, men segern var aldrig hotad.

– Eriks häst gick bra till slut, jag fick aldrig någon torskfrossa men jag fick köra så fort vi kunde, sa Örjan Kihlström.

Segern för Wild Honey var värd 250 000 kronor, och nu har den USA-födda tjejen sprungit in över 13 miljoner kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelMot Elitloppet – efter ny supertid
Nästa artikelJätteskräll vann Olympiatravet