Dramatiken: Föll ur – reste sig och vann

120

Dramatik utspelade sig på Halmstadtravet under tisdagen.

Anledningen: 21-åriga Henriette Larsen åkte ur sulkyn – men reste sig och vann loppet.

– Man hinner tänka ganska mycket, säger hon.

Det var under tisdagseftermiddagens travtävlingar på Halmstad som olyckan inträffade.

Inför starten av lopp åtta så krokade två ekipage ihop bakom startbilen, det resulterade i att båda Peter Untersteiners lärlingar Henriette Larsen och Sören Boel åkte i backen.

Sören Boel lyckades hålla i sin häst Caprinia Ås, men Henriette Larsen, som fick en värre åktur, släppte taget om sin häst Global Tendency som därmed kom lös.

Startbilen på Halmstad höll dock kvar startbilsvingarna vilket gjorde att Global Tendency, utan kusk, höll sig kvar bakom startbilen och snabbt kunde fångas in.

Det fyraåriga stoet vann sedermera loppet – med Henriette Larsen.

”Lös häst aldrig bra”

– Det var första gången som jag åkte i backen och sedan vinner loppet, sa Henriette Larsen i vinnarcirkeln efter loppet och fortsatte:

– Hon var lugn innan loppet men upp bakom startbilen så tog hon i mer och mer och sedan sprang hon rakt in i startbilsvingen och vinglade till så vi krokade ihop.

Halmstadtravets intervjuare Jan-Olof Molin ställde frågan hur 21-åringen tänkte i det läget när hon åkte i backen.

– Man tänker ganska mycket, att det ska gå åt skogen och att hästen skadar sig, en lös häst är aldrig bra. Men, det gick ju bra och hon sprang med bakom startbilen som ingenting – hon skenade ju aldrig så det gick väldigt bra.

När loppet sedermera gick iväg, med samtliga hästar med i loppet, hittade Henriette Larsen en bra position i andra par utvändigt och när hon styrde på i sista sväng så var segern aldrig hotad.

– Det blev inte som jag hade tänkt, jag var ute efter ledningen men det var andra startsnabba hästar med. Men vi fick ett bra lopp och det var bara att styra på i sista sväng, sa Henriette Larsen.

Segern var värd 20 000 kronor.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.