Drillbit Ås vann Stochampionatet!

238

jubilerade

Åke Svanstedt show. Sju segrar totalt och seger nummer 6 000 i Stochampionatet. Axevallas kung bjöd på en välregisserad uppvisning när han skrev travhistoria med Drillbit Ås.

Axevallas största stjärna var avstängd de två första dagarna av travfesten Trippeltravet, men på söndagen var Åke Svanstedt tillbaka i sulkyn och vilken show han bjöd på. Totalt blev det sju segrar varav fem inom V75-spelet. Stochampionatet med en miljon kronor till vinnaren var söndagens huvudnummer och Åke Svanstedt krönte dagen med att ta sin 6 000:e seger i karriären. Axevallakusken hade fått förtroendet att köra Drillbit Ås åt kollegan Svante Båth och i ett taktiklopp i lågt tempo visade sig niooddsaren starkast till slut trots att hon fick gå utvändigt ledaren Digital Darling. – Ingen ville ha dödens och där körde jag sedan för andraplatsen. Det blev ingen körning förrän 300 kvar, kommenterade Åke Svanstedt. Åke Svanstedt körde som han sa själv i ”ett rus” hela dagen och när han blev intervjuvad efter segern med Braås Palema i V75-7 hade han tappat räkningen på segrarna. – Är det fem V75-segrar? V75-vinnarna var i tur och ordning Conrads Garland (V75-1), Flowstarter G. (V75-3), Lassabo Palema (V75-4), Drillbit Ås (V75-6 och Braås Palema (V75-7). Vinnarna utanför V75-spelet var Gabriella Palema och Metior Easy. 9 411 på plats på Axevalla hyllade travstjärnan på plats och att Åke Svanstedt är populär på hemmabanan går inte att ta miste på. Totalt lockade Trippeltravet 30 851 besökare fredag till söndag.

Söt travstjärna Både för kusken Åke Svanstedt och för tränaren Svante Båth var det första segern i Stochampionatet. Och Svante Båth var lika överraskad som de flesta spelarna över segern för Drillbit Ås. – Jag tror fortfarande inte på chans, sa en leende Svante Båth i vinnarcirkeln efter loppet. Drillbit Ås är uppfödd i Kentucky, USA, av Ann-Christin Lorentzon och John-Erik ”Goya” Magnusson, och det var också där hästägarna i stall Kuce hittade henne som ettåring och köpte henne för att hon var så söt… Nu är den söta fyraåringen plötsligt vinnare av ett klassikt lopp och totalt har hon tjänat 1 418 000 kronor. Förutom Åke Svanstedts fem segrar fick även Jorma Kontio och Erik Adielsson segerdefilera inom V75-spelet. Jorma Kontio vann med Going For Gold Zaz (V75-2) och Erik Adielsson med Electra Sund (V75-4). Utdelningen på V75 blev 109 301 kronor på sju rätt. Sexorna gav 1 462 kronor och fem rätt 184 kronor.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.