Drog in 3,2 miljoner: ”Det var helt ofattbart”

72

I lördags slog succébutiken till igen – med ny storvinst

1 av 2 | Foto: PRIVAT

Jenny Johansson gjorde systemet som gav 3,2 miljoner kronor 2016.

TRAV10 januari 2018 10:30

Jenny Johansson satte sju rätt på V75 – sju gånger – och drog in 3,2 miljoner kronor.

Nu har succébutiken Henrys Kiosk slagit till igen – med en ny storvinst så sent som i lördags.

– Det var helt ofattbart, minns Jenny Johansson tillbaka på jättevinsten från 2016.

En storvinst varje år på V75. Ja, det har varit melodin för Henrys Kiosk på Öckerö, i Göteborgs skärgård.

Nu på lördag är det exakt ett år sedan som ”tjejgänget” som gör tips i butiken satte sju rätt på V75 och drog in 440 000 kronor som 64 andelssköpare fick dela på.

– Jag satt hemma och följde loppen och var jättenervös, sa Amanda Westlund i butiken till Trav365 då.

”Mycket stammisar”

Förra lördagen, när V75 avgjordes på Bergsåker, var det dags igen. Den här gången drog gänget i butiken in sju rätt och totalt 287 000 kronor fördelat på 14 andelar.

– Det är en kille som heter Anders som gör andelar för oss som satte sju rätt. De kostade 500 kronor per andel och han väntar alltid med att lämna in sitt system in i det sista, säger Jenny Johansson i butiken.

Hur har kunderna reagerat?

– Det är mycket stammisar som är med på andelarna och det är jätteroligt. Vi har en stor kundkrets just när det gäller travet och folk blir så klart glada. Och det är ännu roligare när det funkar och när det kommer en storvinst.

”Vi sporrar varandra”

Jenny Johansson egna V75-facit i butiken är vasst. Under 2017 satte hon ”bara” sju rätt vid fyra tillfällen på V75. Att jämföra med 2016 då hon prickade i den rätta raden vid sju olika tillfällen. Och lördagen 19 mars, då small det till rejält. Jennys andelssystem drog in totalt 3,2 miljoner kronor när V75 avgjordes på Momarken i Norge, där varje andel kostade 75 kronor styck. Totalt fick 30 andelsköpare ta del av vinsten.

– Det var häftig. Det var fyra system i Sverige som gick in den där lördagen, och mitt var det som kostade minst.

– Pierre Hermansson tog över butiken för några år sedan och har låtit oss tjejer göra andelar. Alla i jobblaget är lika mycket värda och gör lika mycket tillsammans. Vi sporrar varandra i våra spel, säger Jenny om framgångsfaktorn.

Vad minns du av den där lördagen i mars 2016?

– Då följde jag loppen. Det var två strykningar i sista loppet och en ”två-procentare” som vann (6 Juvels Boy med Michael Larsson). Jag blev så osäker när den vann om vår rad gick in, så jag åkte till butiken för att kolla i terminalen. Då började det ringa massvis med människor: ”Du satte sjuan och det gav över miljoner”.

– Det var helt ofattbara pengar. Jag trodde inte på det. Så mycket kramar jag fick efter det, och även av folk som aldrig varit med och spelat tidigare…Ja, det gör jag gärna om.

”Där kan man hitta sina luringar”

Under onsdagen är det jackpott på V86 som saxas mellan Solvalla och Åby.

Fyra av loppen går på hemmabanan Åby för experterna i Henrys Kiosk. Jenny Johansson har inte gjort något tips till kvällen, men bjuder på några generella tips innan man lämnar in sitt V86-system med tanke på Åbys dubbla open stretch.

– Man måste akta sig för bakspårshästarna. Man får inte glömma dem, där kan man hitta sina luringar, avslutar Jenny Johansson.

10 januari 2018 10:30

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.