Dubbel succé för Lennart och Kenneth!

33

dubbel succe lennart kenneth

Lennart Ågren är Sveriges hetaste hästägare.
I maj vann han Elitloppet.
På söndagen tjänade hans hästar närmare fem miljoner kronor efter vinst i Svenskt Travoaks och ett andrapris i Svenskt Travkriterium.

AB Svenskt Reklamfinans, Solna, står som ägare till 99 travhästar om man tittar på svensk Travsports hemsida. Då är ändå inte bland andra veckans fynd på Kriterieauktionen medräknade.
Lennart Ågren satsar stenshårt på travsporten och på söndagen fick han minst sagt utdelning på Solvalla.
I Svenskt Travoaks skrällde 32-oddsaren Spoil Me tillsammans med kusken Kenneth Haugstad. Förstapriset var 1,4 miljoner kronor men eftersom Lennart Ågren anmält hästen till Premiechansningen tidigt i karriären fick han dubbla prispengarna, 2,8 miljoner kronor.
En timme senare var Pythagoras Face tvåa i Svenskt Travkriterium tillsammans med Örjan Kihlström. Den andraplatsen var värd en miljon kronor, men eftersom även Pythagoras Face var anmäld till Premiechansningen blev det två miljoner kronor, samma summa som vinnaren Readly Express kunde kvittera ut.
När sedan Heavy Sound och Kenneth Haugstad vann tröstloppet Kriterium Consolation med 100 000 kronor till vinnaren, samt Pimpinette Face och Exodus Hanover tagit varsin matlapp i sina race, blev söndagens facit 4 913 000 kronor för landets mest hårdsatsande hästägare. Totalt i år har stallets hästar travat in närmare 14,5 miljoner kronor.
– Man måste ha lite tur. Helt osannolikt, jag måste se reprisen, jag hängde inte riktigt med faktiskt, sa Lennart Ågren efter skrällen för Spoil Me i Svenskt Travoaks.

Haugstads största seger
Kenneth Haugstad fick en bra start med Spoil Me och tog ledningen. Han valde sedan att svara Princess Face och Lutfi Kolgjini för att senare släppa ifrån sig kommandot till loppets favorit Tunika och Björn Goop.
Princess Face är sedan heroisk utvändigt Tunika som tappar spänsten och galopperar in på upploppet och när Björn Goop låter hästen galoppera ifrån fältet öppnar sig en lucka och Kenneth Haugstad kan bara köra rakt fram med Spoil Me som accelererar och vinner säkert.
För Kenneth Haugstad var det andra klassiska segern på kort tid. Tidigare i år vann han även E3 med Heavy Sound.
– Det här är definitivt det största jag varit med om i mitt liv. Jag hade jävla tur i sista sväng när Björns häst hoppade, allt löste sig. Det var väl det här jag drömde om när jag började hos Roger för lite över ett år sedan. Att få köra så här fina hästar, nu har vi lyckats. Det är fantastiskt att få chansen. Tack till Lennart som köper de här hästarna, de är en fröjd att jobba med, sa 38-åringen.
Segertiden för Spoil Me blev 1.11,5 – världsrekord över distansen 2 140 meter autostart för treåriga ston.

Femte oakssegern för Walmann
Tränaren Roger Walmann för förstås nöjd och stolt efter sin femte tränarseger i landets största lopp för de treåriga stona: Giant Diablo (2003), Alexia Ås (2004), Tambla Celeber (2010) och D’On (2013) är hans tidigare vinnare.
– Man vinner inte Svenskt Travoaks för många gånger. Det är tacksamt att få ha sådana hästar i stallet. Fantastiskt att Spoil Me fick en fullträff i ett stort lopp. Det är en fantastiskt fin travare med ett hjärta av guld. Hon är en väldigt oansenlig häst på golvet, men gör sitt jobb och det är det viktigaste, sa Roger Walmann.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.