Dubbelt Svanstedt i Maple Leaf och blågula svensksegrar i USA

173

dubbelt svanstedt i maple leaf och blågula svensksegrar i usa

Det blev en framgångsrik lördag för svensktränarna ”over there”.
Åke Svanstedt noterades för en dubbelseger i Maple Leaf Trot i Kanada.
Lucas Wallin plockade hem båda finalerna i Pennsylvania Sire Stakes i USA.

 Åke Svanstedt hade från början tre hästar i Maple Leaf Trot, Kanadas största lopp för den äldre eliten. Men då Alrajah One tidigare i veckan blev struken, på grund av en skada som gör att hästen inte kan tävla mer i år, lämnades övriga två att försvara stallets ära på banan Woodbine Mohawk Park utanför Toronto. Och de gjorde de med bravur.
Det var dock inte loppets storfavorit Ecurie D. som fick sola sig mest i glansen, utan den betydligt mindre spelade stallkompisen Back of the Neck. Femåringen, som i våras var aktuell för Elitloppet, kördes av Tim Tetrick och fick rygg på och draghjälp av Ecurie D. med Svanstedt själv vid tömmarna. Favoriten kopplade grepp en bit in på upploppet, men spurten bet ännu skarpare för Back of the Neck som via fjärdespår sista biten kunde vinna säkert.
För Back of the Neck var det här första segern för säsongen. För det belönades han med ett förstapris värt cirka 2,5 miljoner kronor. Segertiden skrevs till 1.09,0 över 1609 meter autostart. För Svanstedt blev det andra segern i Maple Leaf Trot; den första kom med Resolve 2016.

Dubbla finalguld för Lucas Wallin
Även i USA skördade svensktränarna storsegrar.
Marcus Melanders topptreåring Joviality var jättefavorit i New York Sire Stakes på banan Tioga Downs. Tillsammans med Brian Sears gjorde det svenskfödda stoet inga fel. Segern som var värd cirka 600 000 kronor togs på 1.09,3 över 1609 autostart.
För Lucas Wallin var det guld och gröna skogar på The Meadows.
Wallin plockade hem båda finalerna i Pennsylvania Sire Stakes. Segerkusken i båda loppen var Tim Tetrick, just den samma som senare drog till Kanada och alltså vann Maple Leaf Trot. I finalen för treåriga hingstar och valacker plockade Pour Mea Double ned Nancy Takter-tränade Keg Stand för seger på 1.10,2 över 1609 auto. I finalen för treåriga ston infriade Manon favoritskapet, det på segertiden 1.10,4 över 1609 auto. Förstapriserna i båda finalerna cirka 1,3 miljoner kronor.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.