Duon är fortfarande obesegrad

99

fortfarande obesegrad

Coin Perdu.Foto av LARS JAKOBSSON

Alltjämt obesegrade.
Coin Perdu och Cyber Lane förlängde sina segerrader under måndagskvällens Breeders’ Crown-tävlingar på Halmstadtravet.

De har aldrig förlorat travlopp.
På måndagen gjorde landets två ”mest” obesegrade travare comeback på Halmstadtravet.
Och båda gjorde som de alltid gjort.
Först ut att var fjolårets tvååringskung Coin Perdu som gjorde första starten sedan segern i Svensk Uppfödningslöpning i början av december.
En resa utvändigt om ledaren bekom inte Svante Båths supertalang det minsta när han avväpnade invändige Exquisite Sisu på några steg runt slutsvängen.
– Jag är jättenöjd. När jag petade lite på honom 550 kvar tog han i rejält och kände jag direkt att han skulle slå ledaren. Vi har inte behövt maxa honom och det behövdes inte idag heller så taket har vi inte sett, kommenterade körande Erik Adielsson innan han beskrev på vilket sätt hästen utvecklats under vintern:
– Han känns lite mer mogen, så har han kanske lite bättre spänst i år.
Segern var sjätte i en ännu perfekt tävlingskarriär som inbringat över 1,7 miljoner kronor.

”Duger mot de bästa”
Ännu enklare blev det för ett år äldre Cyber Lane som återkom efter tre månaders vila och inte sattes på några prov då han fick bestämma farten i ledningen.
– Det kändes som en perfekt comeback. Han gick i mål på pigga ben och kändes väldigt bra, berättade Johan Untersteiner om hästen som hunnit med nio starter, men inte matchats i de värsta årgångsloppen och därmed bara har drygt 600 000 kronor på kontot.
– Att han duger mot de bästa förstår alla, men om han kan slå dem också är upp till bevis. Men det är roligt att ha en obesegrad häst.
Kvällens sportsliga prestation stod annars Fredrik Perssons sto Ultra Bright för när hon tog hem sitt BC-lopp på banrekordet 1.12,1/2 140 meter autostart.
Precis som övriga vinnare belönades hon med 70 000 kronor.

V64-jackpot
Som en ödets nyck visade ytterligare en oslagen häst upp sig denna kväll.
Det handlade om Sauron Pil som gjort fem starter och inte synts på tävlingsbanan sedan sommaren 2015, men nu kvalade på 1.16,8 full distans för en nöjd Peter Untersteiner.
Favoritsegrarna såg till att hålla V64-utdelningen nere till 156 kronor. Jackpot på både fem och fyra rätt innebär att drygt 1,9 miljoner kronor vandrar vidare till tisdagens V64-omgång på Axevalla.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet