Dyringen slog till på solänget

28

dyringen solänget travtips

Det var inte vilken häst som helst som vann lopp sex under måndagslunchens trav på Solänget.
Bungle Rain – en treårig helbror till fjolårets elitloppsvinnare Magic Tonight – kostade drygt 1,2 miljoner kronor på auktion 2014.

Efter en start som tvååring i december i fjol var det på måndagen dags för karriärens andra lopp för auktionsdyringen Bungle Rain.
Ulf Ohlsson körde till säker seger på en av snö kladdig bana med Bungle Rain. Den lille hingsten (1.67 över manken) fick ta över ledningen efter en bit och vann till favoritodds.
– Det blev perfekt det här i debuten som treåring. Han fick ju vara ifred och det blev som jag drömt om – ett lugnt lopp. Han ska få smyga igång och få självförtroende. Sedan är kriteriet det stora målet i höst, säger Elisabeth Lundholm, travamatör och egenföretagare från Nordingrå i Kramfors.

Ingen vanlig köpare
Danneroamatören Elisabeth Lundholm stred ända upp till 1 250 000 kronor på kriterieauktionen i Stockholm hösten 2014 för att få hästen.
Auktionens stammässigt intressantaste häst var eftertraktad. Köparen blev emellertid ingen av de vanliga. Lundholm är även tränare.
– Han är så pass tränad på ”längden och bredden” att han är god för en tid runt 1.16 i, på en torr och fin sommarbana. Men det vill jag inte. Han ska få ta det lugnare och därför blev det det här loppet med 15 000 kronor till vinnaren på Solänget i dag. Nästa lopp blir om allt fungerar ett treåringslopp på Hagmyren 17 maj, sedan får vi se, säger Elisabeth Lundholm.

Ingen given kanon
Bungle Rain är en helbror till elitloppsvinnare Magic Tonight.
– Bara för att det är en dyr häst är det ju inte givet att det blir en kanon – det blir det ju inte för stortränarna heller. Men vi ska göra vårt bästa. En som stod i samma stall i dag sa att det ju är bra om han bara blir en tiondel så bra som Magic Tonight. Jag skämtade och sa att den här ska bli bättre om jag får lyckas som jag tänkt! säger Danneroamatören med ett skratt.
Bungle Rain vann överlägset utan att pressas på tiden 1.19,2 över medeldistans.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Åby 30 april 2016
Nästa artikelNimbus C.D. utmanar Nuncio på V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.