Ecurie D. mot start i USA

20

ecurie d. mot start i usa

Segermaskinen Ecurie D. närmar sig comeback.
Om en månad kan det vara dags för debut på andra sidan Atlanten.
– Han känns allt bättre och starkare och vi siktar på start i Lexington i Allerage Trot den 10 oktober, säger hästens nye tränare Åke Svanstedt till Travronden.

Få hästar har visat så stor talang och sådan karisma Ecurie D.
Hästen tjusade Solvallapubliken redan i tävlingsdebuten på en 1.14-tid över full distans och gick obesegrad sin första säsong på tävlingsbanan som avrundades med att ta hem EM för treåringar trots stor galopp.
Året efter kom inbjudan till Elitloppet, men spänstfenomenet fick istället nöja sig med att krossa konkurrenterna i Fyraåringseliten på 1.09,2, hela helgens snabbaste segertid.
Två månader senare tackade tränare Frode Hamre ja till att ta sig an de äldre elithästarna i Hugo Åbergs Memorial dit Ecurie D. kom obesegrad i elva starter.
Där blev uppgiften övermäktig, från bakspår och köposition i ett lopp som gick väldigt snabbt till slut.
Hästen kom tillbaka med två raka segrar, men galopperade snöpligt som storfavorit i Europaderbyt på Vincennes.
I år tackade kretsen ja till Elitloppet, men Ecurie D. orkade inte följa upp en tapper andraplats i försöket och slutade sexa i finalen.

Laddas mot Breeders Crown
Efter loppet avslöjades de oväntade framtidsplanerna – Ecurie D. lämnar Europa för en fortsatt karriär hos Åke Svanstedt i Nordamerika.
Efter en månadslång karantän har hästen tränats i snart två månader och i en intervju i Travronden berättar Svanstedt om planerna för säsongen:
– Han känns allt bättre och starkare och vi siktar på start i Lexington i Allerage Trot den 10 oktober. Två veckor innan blir det ett kvallopp på The Meadowlands. Om allt går bra så kan det bli start i Breeders Crown den 23 oktober, om det krävs försök. Annars blir det final veckan efter på The Meadowlands. Det känns att är en väldigt bra häst, han är jättefin att köra och väldigt klok, men det blir först nästa år som vi kan räkna med Ecurie D. på allvar, säger Svanstedt till Travronden.
Ecurie D. har segrat i 15 av 21 starter och tjänat 3,5 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.