Efter 1,5 år – nu är han tillbaka: ”Det har varit jobbigt”

14

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Diederik Meilink

TRAV12 december 2017 15:16

Han fick ta ett break på 1,5 år på grund av diskbråck.

Nu är Diederik Meilink, 54, tillbaka och hoppas få stabilitet i sin verksamhet.

– Annars blir det svårt att fortsätta tror jag, säger han.

Proffstränaren Diederik Meilink fick diskbråck i nacken. Han sa upp alla sina hästar och fick ägna sig åt rehabilitering – i 1,5 år.

– Läkarna ville operera, men det ville inte jag. Det var en komplicerad operation och det kan hända mycket saker, så jag valde att avstå operation, berättar han.

Istället fick diskarna i nacken ”torka ut”, något som höll Diederik Meilink borta länge, mycket länge.

– Det var jobbigt att inte göra någonting, men samtidigt hade jag så jävla ont. Jag plöjde alla säsonger av Game of Thrones, och sedan var jag ute och gick lite grann, berättar han.

Men sedan ett par månader är Diederik Melink tillbaka, på ny gård och med ny hemmabana i form av Solvalla.

Nu hoppas han få stabilitet i sin verksamhet, och komma tillbaka dit han var, innan diskbråcket.

”Är tillbaka 100 procent”

– Jag har mest unghästar i stallet nu, inte så mycket starthästar, men det är bra att ha bägge delar, det blir inget socialt liv annars om man bara är på en gård och tränar unghästar, det är kul att vara på banorna också, säger Diederik Melink och fortsätter:

– Jag flyttade från Malmö upp till Mälardalen och började med sju-åtta hästar för ett år sedan, och sedan har jag hjälpt Troels Andersen med unghästar. Jag har två hästar med samma upplägg i år, och vi hjälps åt jag och Troels, det är bra för honom och bra för mig.

Hur mår du i dag?

– Jag mår bra, och jag är tillbaka 100 procent, jag gör allting som att sko, köra dom i träning och så. Hästarna började starta för ett par månader sedan och de som jag har fått in i träning och startat har gått bra.

”Svårt dra igång från noll igen”

När Diederik Meilink kände sig återställd från diskbråcket så var han dock inte säker på om han skulle dra igång verksamheten igen.

– Jag var lite osäker, det är svårt att dra igång från noll igen, och de bra hästägare som jag hade hos mig hade så klart hittat andra duktiga tränare, för det finns ju massor av duktiga tränare runt om i landet. Som tur är har det kommit in några nya som satsat och de har varit fina hästar som kommit in.

Hur ser du på framtiden?

– Det skulle vara kul att kunna ha en stabil verksamhet med lite omsättning, nu har jag lite unghästar och vi får se hur det går med dom, det är inte de bästa stammarna. Förut hade jag några riktigt bra hästägare som nyinvesterade hela tiden och jag låg stadigt på 30 i segerprocent och 60 i platsprocent år ut och år in på rätt få hästar, och det skulle vara kul att komma tillbaka dit. Det gäller att få stabilitet, annars blir det svårt att fortsätta tror jag, det kommer inte fungera ekonomiskt annars, säger Diederik Meilink och fortsätter:

– Min sambo började jobba hos Hans-Owe Sundberg under min rehabiliteringsperiod och när jag började känna mig bättre så satte jag igång lite försiktigt hos honom, och när jag kände mig fullt återställd så hyrde jag in mig på ett litet stall med 10 boxar och började med det. I dag har vi 21 platser och min sambo är tillbaka i min rörelse nu.

”Då kan han förlora på det”

På onsdag startat Meilinks 5 Reverend Wine (V86-2) från V86-jackpotten på Solvalla och Jägersro, och han får stort förtroende av spelarna och blir klar favorit i loppet.

– Han kommer från två fina prestationer och då blir de gärna favoriter, men det kan vara andra i loppet som är mer gynnade av aktuell distans, och då han kan förlora på det. Formen verkar i varje fall intakt.

Ja, hur är läget med din häst för dagen?

– Det verkar bra med honom, det är inga konstigheter. Han har fått tagit det lite lugnt efter senast och gått två lätta pass, men det finns ingenting negativt att rapportera om.

Hur ser du på uppgiften?

– Jag vet inte hur banan blir, det är ruskväder här och det är inte så långt till Solvalla härifrån. Jag får sko honom så det passar, sedan får vi se. Det är ovan distans för honom med halvvarvet längre, men det är annars det enda som är nytt annars går han som vanligt. Han verkar i varje fall ha fin form och då ska han klara aktuell distans, säger Diederik Meilink.

12 december 2017 15:16

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelBro Park ställer in resten av säsongen
Nästa artikelEfter 1,5 år – nu är han tillbaka: ”Var jobbigt”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.