Efter virala succén: ”Skäms över mig…”

30

Amatörtränarens vilda firande har blivit en snackis i sociala medier: ”Svårt att beskriva…”

TRAV20 november 2017 10:52

Amatörtränade hästen Bravivivicimo vann på V75 i helgen.

Busschauffören Jörgen Petterssons segerlycka har blivit en viral succé.

Nu berättar 54-åringen för Trav365:

– Jag skäms över mig själv, säger han.

Jörgen Petterssons segereufori efter att hans Bravivivicimo vunnit på V75.

54-årige amatörtränaren från Årjäng i Värmland har fött upp Bravivivicimo och tränat fram henne från första dagen.

I lördags slog hon till och vann V75 som skräll, trots att hon mötte hästar som sprungit in betydligt mycket mer pengar i sina karriärer.

Det fick Jörgen Pettersson att tappa fattningen fullständigt.

Direkt i tv rullade han sig i lera, skrek ”jävlar, jävlar, jävlar!” och grät utan hejd.

Ett klipp som blivit en viral succé.

”Så stort att det inte är sant”

Nu, knappt två dagar, efter segern får Trav365 tag i en glad, men betydligt mer samlad amatörtränare.

– Kan det vara något annat än bra? Det är helt fantastiskt, svarar han när vi frågar hur läget är.

Jörgen fortsätter:

– Jag skäms litegrann över mig själv, det måste jag erkänna. Men det blir som det blir. Det ligger så mycket bakom allt det här. Jag har gjort allt med hästen, jag har till och med fött upp hennes mamma och sen har jag fått träna fram en sån här fantastisk individ, det är så stort att det inte är sant. 

– Och det är tjusningen med travsporten, även om du är liten och inte har tillgång till det bästa så kan du lyckas och slå de bästa, det gör sporten så unik. Se bara på motorbranschen, där är det pengar och material som gäller, men i travet kan du, någon enstaka gång, lyckas och slå proffsen.

”Jag exploderade”

Det var just d e n känslan som fick Pettersson att brisera på Bjerkes travbana utanför Oslo i lördagskväll.

– Det kommer såna här yttringar när man själv knappt själv tror att man kan lyckas, även om man drömmer om det, men jag har varit med så länge och vet vad som krävs. Det var väldigt kul att få en V75-seger igen, det var 15 år sedan. Det är så jäkla kul att visa att man duger när man försakar allt annat i livet, jag försakar familj och har inget tid för vänner, jag och sambon har varit ihop.i 20 år men vi har aldrig haft en semester ihop, nu till jul ska vi faktiskt ha vår första gemensamma semester.

– Jag exploderade och det är svårt att beskriva hur man kan bete sig som jag gjorde, jag är rätt lugn och sansad i vanliga fall. Men det var väl allt som legat latent i flera år som bara kom, säger Jörgen Pettersson.

”Gratulerad av sjuåringar…”

Jörgen Pettersson har varit hästbiten sen han var en liten ”pöjk”, som han själv säger och gjorde sitt första besök på en travbana när han låg i barnvagn.

– Sen har jag sprungit i stallar av och till. Min far köpte första hästen 1979, då åkte vi ner till Åby och hämtade en häst som gått 1.23 som bäst, den hästen vann vi på V65 (dåtidens V75), så det blev ett lyckoköp. Sen har det varit lite av och till beroende på vilket jobb man har haft.

För dagen har han fem hästar på träningslistan som han tar hand om när han inte jobbar som busschaufför.

– Jag kör skolbuss så jag har lite tid över på dagarna, den lägger jag på hästarna. I morse skjutsade jag skolbarn och blev gratulerad av sjuåringar, det blir så på en sån här liten bygd, det blir så stort och involverar alla, det är fantastiskt vilket gensvar man har fått, sms och samtal i hundratals – det är som sagt fantastiskt.

Firade du något i lördagskväll?

– Ja, vi gick ut på hotellet här i Årjäng när vi kom hem och tog ett par bärs. Det var få där som inte visste vad som hade skett så man blev bjuden på ett och annat. Det var en tung dag i går, men det var det värt. Firandet måste ske omgående när man har den feelingen i kroppen.

För hästen Bravivivicimo det troligtvis sista starten för i år.

– Banorna börjar bli svårbemästrade nu och hon har gjort det så jäkla bra. Hon kanske får en liten semester här nu medan hennes humör på topp. Hon gick inte i botten i lördags och det fanns sparat. Hon har att hämta nästa år om hon får vara fräsch. Jag vill ju vara med i tv någon mer gång och visa att jag kan bete mig, ha ha.

Du skrek något om ett nytt stall i segeryran i helgen?

– Hon ska ha ett nytt stall! Jag har projekterat för det i 15 år, men jag har inga pengar, jag är fattig. Men jag får låna lite kosing nu. Ska jag hålla på till jag trillar av pinnen så måste man ha förutsättningar. Det stallet jag har i dag är otroligt dåligt och tungjobbat. Så jag måste ha rejäla saker och jag blir ju inte direkt yngre heller. Även om mina hästar inte är i stallet så ofta så ska dom ha det bra därinne!

20 november 2017 10:52

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelNicklasson: ”Då är loppet över i kväll”
Nästa artikelFörra veckan slog han till med nio nya segrar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.