Eftersnack från V75 Kalmar med Kalmarsundspokalen

44

kalmarsundspokalen

7 841 personer valde att runda av midsommarhelgen på travbanan i Kalmar.
Det bjöds på 20 grader, sol och en norsktränad häst i det största loppet Kalmarsundspokalen.
Efter att ha plumpat i Olympiatravet, Elitloppet och Oslo Grand Prix i de tre senaste starterna var B.B.S.Sugarlight en vinnare igen.
– Dejligt! Jag tycker att hästen faktiskt är bättre i år än i fjol, sa tränaren Fredrik Solberg.

Kalmarsundspokalen över 1640 meter blev en fartig tillställning där en något het Harry Haythrow skötte farthållningen framme i ledningen tillsammans med Johan Untersteiner.
Via 1.08,5 första 500 satt Harry Haythrow i föringen i den första kurvan och utan att i dödens gående Tycoon Conway Hall pressade på stannade klockan på snabba tio blankt första varvet.
Svenskfödde men norsktränade B.B.S.Sugarlight har härdats i världseliten de senaste säsongerna och att det blev ett spår i den bakre volten gjorde inte så mycket skulle det visa sig.
Tempot var högt uppskruvat och körande Peter Untersteiner kunde vänta till 700 meter från mål med att styra på i tredjespår.
I släptåg hästar som Royal Fighter och Västerbo Highflyer…
– Ja, jag visste ju vilka jag hade i rygg! Att de öppnade stenhårt där framme passade mig bra. Sugarlight kändes ovanligt fin i travet i dag och gick ända in i mål och det var härligt att förra insatsen var en tillfällighet, då han var lite sämre den dagen, sa Peter Untersteiner.
Harry Haythrow får godkänt för fjärdeplatsen. Så även danske Tycoon Conway Hall som fullföljde till tredjeplatsen från positionen utvändigt ledaren.
Värsta hotet blev Västerbo Highflyer som noterade samma tid som vinnaren i mål trots ett tolftespår bakom bilen.

Banrekord i spåren
B.B.S.Sugarlight tangerade banrekordet i Kalmar. Det krävdes 1.10,2 över 1640 meter med bilstart för att ta hem årets upplaga av Kalmarsundspokalen.
– Starkt gjort då han aldrig ens var nära sargen, sa Peter Untersteiner.
Ägaren och tränaren siktar nu på Ulf Thoresens Minneslopp hemma i Norge om två veckor med sin guldklimp.
– Det är så dejligt att vi fick lyckas igen. Jag visste att hästen var i form men han har mött bra hästar och haft otur med positioner, men i dag var det vår tur, sa Fredrik Solberg.

…en på väg TILL toppen
Solvallatränaren Reijo Liljendahl håller Nadal Broline som en av sina stora favoriter. En skör herre som nu tog en enkel seger i den inledande silverdivisionen efter en resa i andraparet utvändigt.
Körande Ulf Ohlsson satte in attacken 400 meter från mål och den sexårige valacken avfärdade en så pass bra häst som Star Advisor Joli som sällan förlorar i ledningen. Tuffe dansken Takethem stor i nederlaget.
– Det går tio sista varvet och han bara halvlunkar nästan. Jag tror knappt att jag känt någon värre ”motor” på en häst, sa Ulf Ohlsson.
Nadal Broline kan bli en av topparna i gulddivisionen om han håller ihop.
Den sexårige valacken vinner nästan varje start men gör inte så många lopp. Struken i V75 i maj för hälta. Lördagens start var den första sedan början av april.

Stafett mot storfavoriten
Robert Bergh blev dubbelsegrare på V75.
Tudor Kronos hade inför söndagen bara förlorat en gång på fem starter i regi Robert Bergh. Nu kom sjätte triumfen som dagens största favorit på V75 (66 procent).
Tudor Kronos kunde enkelt ta hand om ledningen från spår ett i volten och stannade där loppet igenom trots att konkurrenterna körde lite stafett mot ledaren i loppet över 2640 meter.
– Det är sällan en storfavorit får jobba varenda meter av loppen. Men så ska det vara när det är tävling, sa Robert Bergh.
Delägaren Glenn Strömberg kommenterar fotbolls-EM i televisionen men hade avsatt ”skärmtid” för travet på lördagen.
Bergh följde upp med seger i Kalmarsundsstayern över tre kilometer där Västerbo Arthurfick triumfera i femte raka V75-starten sedan i april.
Valacken har svarat för en del fina prestationer och gjort ”skäl för havren”. Nu visade han att han kan smygas och äger en bitande kortspeed också då han hann fram till seger när Robert Bergh styrde ut från tredje invändigt i mitten av upploppet.

Sevilla sköt till
Erik Sting grovjobbade i dödens och var på väg mot seger i klass II-loppet då Sevilla fick luckan på upploppet. Per Nordström hade ett stängt spår åtta i voltstart med hästen som sköt till rappt när det blev fritt utrymme mellan hästar 150 meter från mål.
Det här var sjätte segern i tionde starten för fyraåringen som Jägersrotränaren matchar mot derbyt.
Gucci Degato ledde klass I-loppet från start till mål för Peter Untersteiner. En andrahandsfavorit som tog chansen när Erik Adielsson körde galopp i starten med den store favoriten Edge Boko.
Joakim Lövgren rundade av V75-omgången genom att spåra en galoppfylld bronsdivision från start till mål med Xlnt Chili Tripel.
Sju rätt på V75 gav 11 277 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.