Eftersnack och Resultat V75 Årjäng

40

arjang 2015 v75

Daniel Redén har firat tränarframgångar. Men ingen större än lördagens. Örjan Kihlström visste precis vad han gjorde när han placerade speediga Delicious i rygg på ledaren. När luckan kom var det klart.
– Det här är det största i min karriär, sade tränaren Daniel Redén efter segern i Årjängs Stora Sprinterlopp.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

Över 15 000 åskådare fick se Daniel Redén-tränade Delicious vinna Årjängs Stora Sprinterlopp och 600 000 kronor efter en briljant styrning av kusken Örjan Kihlström.
Rygg på ledaren Global Money och ut i andraspår över sista långsidan. På upploppet kom sedan luckan i tredjespår och då stack Delicious bara undan.
– Det är helt magiskt. Hästarna går som tåget och nu det här. Det är min karriärs största tränarseger och att just denna häst får vinna är speciellt. Hon betyder väldigt väldigt mycket för mig, sade Daniel Redén efteråt.

Brottats med bukproblem
I fjol var Delicious trea i Elitloppet. Sedan dess har hästen haft stora magproblem.
– Det var nära att det inte gick att rädda livet på henne. Men hon har kommit tillbaka och vi har fått lägga om rutinerna. Hon bestämmer sin säsong helt själv och nu ska vi glädjas åt det här så länge vi bara kan, sade tränaren.
Örjan Kihlström berättar att det är en fantastisk häst att köra.
– Daniel har ju sagt att det är en mysig individ, men det är verkligen en drömhäst att köra. När luckan kom på upploppet visste jag att vi hade bra chans och det löste sig, sade han.
Tvåa kom Repay Merci, som in på upploppet var sist i fältet, och trea slutade tappre Mosaique Face, som gick utvändigt hela vägen.

Rikshästen vann
Favoriten i V75-4, Ready Ribb och kusken Björn Goop, vandrade utvändigt om ledaren Hollywood Maker hela vägen. På upploppet kopplade ekipaget greppet och såg ut att vara mot segern när galoppen kom emot.
I stället var det rikshästen Conrads Wilhelm som vann.
– Det är helt fantastisk. Jag har varit med i rikstravet ett tag nu och har många andraplatser på kontot, men äntligen kom en seger. Och det på V75, sade en mycket nöjd Kristian Lindberg, tränare och kusk.
Conrads Wilhelm är en av Stall Dalsland/Värmlands hästar och efteråt samlades många glada andelsägare i vinnarcirkeln.
– Jag är jätteförvånad, sade Kristian Lindberg och fortsatte:
– Det är helt sjukt egentligen. Hästen tog lite poäng i Arvika och så anmälde vi hit. Då var han första reserv, men kom med när någon annan prioriterade annat. Så fick vi spår två, kom iväg bra och nu står vi här.
Årjängtränaren Kristian Lindberg har bara positivt att säga om fenomenet rikstravet.
– Jag tycker att det är fantastiskt. Det engagerar många och gör allt fler människor travintresserade.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

Dubbel för Jakobsson
Färjestadstränaren Magnus Jakobsson fick fira en kuskdubbel. Först vann han V75-3 med överlägsna Global Patriot och i V75-5 var det kallblodet Minos tur. Båda kom från ledningen och över upploppet var segrarna aldrig hotade.
– Det kändes jättelugnt och han hade krafter kvar i mål, sade Magnus Jakobsson om egentränade Global Patriot innan hans partner, skötaren Martina Lunde, fortsatte:
– Global Patriot såg bra ut och han gick i mål med tussarna kvar i öronen. Han var riktigt på bettet i dag, sade hon.

I övrigt noterade vi…
…att favoriten Dante Boko aldrig hade chansen i V75-1. Venkatesh tog enkelt hand om ledningen och trots att Dante Boko fick lucka från rygg ledaren valde Lutfi Kolgjini att sitta kvar och köra om andrapriset.
…att Ryan Kronos tog sin första V75-seger när han säkert vann V75-2. Det efter att Editor Boko och Candy Store kört mot varandra under stora delar av loppet. Över upploppet var Ryan Kronos klart piggast.
…att Nadal Broline vann från ”dödspositionen”. Mindre betrodda Mon Petit Cheval svarade ut favoriten i V75-6, men över upploppet fanns det bara en häst på banan.
…att sju rätt betalade 17 131 kronor medan sex rätt gav 184 och fem 23.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.