Eftersnack och resultat V75 Bollnäs 30 juli 2016

45

v75 bollnäs resultat

Sloppy Joe var en jättetalang som treåring och radade upp segrarna.
Skador stoppade honom och tvingade hästen till ett nästan två års långt uppehåll.
Nu är han tillbaka och i Bollnäs kom första V75-segern.
– Oj, oj, vilken häst det här är. Det är ett monster, sa en mycket glad tränare Peter G Norman som bjöd på en härlig segergest när mållinjen passerades.

Bollnästravet genomförde lördagens V75-tävlingar i ösregn och himlen fullkomligt öppnade sig med ett oerhört skyfall inför den andra avdelningen. Men en som trivdes i leran och regnet var Peter G Norman. Solvalla-tränaren har fått tillbaka sin unghästtalang Sloppy Joe i ett lysande skick och vann nu i V75 – i hästens andra start på nästan två år. Sloppy Joe var toppstammade (Muscle Hill – Pine Dust) snackhästen som radade upp segrarna som treåring och imponerade. Han spåddes en lysande framtid efter segrar i både Breeders Crown och i auktionsloppet. Hästen kvalade även in till E3-finalen.
– Tyvärr blev han skadad och det har varit mycket strul under lång tid. Han har blivit opererad i sina knän under uppehållet. Men nu är han på väg tillbaka, säger Peter G Norman i en intervju innan loppet i Bollnäs.

”Fruktansvärt skön seger”
Sloppy Joe gjorde comeback den 17 juni och blev fyra. Nu var han segermogen och slog till i V75-5 efter en övertygande insats. Han avslutade rejält ute i spåren från kön och en glad Peter G Norman bjöd på en härlig segergest när mållinjen passerades. Han strödde också väldeliga lovord över den femårige hingsten.
– Det här var en fruktansvärt skön seger, det är ett monster alltså. Oj, oj, vilken häst det här är. Det är bara att hoppas att han får hålla ihop för då för de hålla i hatten. Han är ruggigt bra och bara kliver på. Det är underbart, han är så kraftfull och man bara sitter och myser, sa Peter G Norman.

Favoritfall när Fika vann
Det blev favoritfall i V75-ledningen när Backorder förlorade. Ledningen togs av Fika och dryga varvet kvar sände Erik Adielsson fram Backorder utvändigt om ledaren. Backorder såg sedan ut som en vinnare i slutkurvan och kopplade greppet in på upploppet. Men kort senare började hon tveka och Fika kontrade snyggt till seger. Tränar gör Anders Svanstedt och i sulkyn satt Ulf Eriksson.
– Jag kände mig slagen redan trehundra kvar och visste att Erik hade en bra häst i Backorder och då tänkte jag att är vi tvåa så är det jättebra. Men hundra kvar såg jag att den tappade farten och då kände jag mig som en vinnare igen. Den kanske slappnade av lite, det kan vara så med ston, samtidigt som min höll farten berömvärt in i mål.
– Det var som Anders sa att hon var starsnabbb och travsäker och går bra häst mot häst så får du ledningen så prova där. Så det var kul att det stämde, sa Ulf Eriksson.

Revansch för Adielsson/Nurmos
Erik Adielsson tog snabb revansch med en ny Timo Nurmos-tränad häst när han vann V75-2 med Palermo Broline. Det kom världens skyfall precis innan loppet skulle starta och det fortsatte att vräka ner. När starten gick kom Erik Adielsson iväg väldigt bra mellan hästar från bakspår och redan in i den första kurvan tog han ledningen. Sedan var det lugna gatan och Palermo Broline gled undan till en överlägsen lätt seger.
– Jag såg inte ett dugg och jag fick köra utan glasögon hela vägen. Det hade varit bollkänsla att skjuta på starten i fem minuter, rent säkerhetsmässigt, sa Erik Adielsson.
Fire To The Rain var bara bäst när han tog hem V75-3, efter en dryg inledning i spåren och resten av loppet i ”dödens”. Han gick i närkamp med ledande Hero Sjöhammer in på upploppet och tog sig förbi precis på mållinjen. En mycket stark insats av den Reijo Liljendahl-tränade hästen.
– Det var en tung inledning och nästan lite tyngre än jag trodde det skulle bli för vi var ju ute i fjärdespår i första sväng. Men hästen kämpade storstilat och det är en riktigt bra häst, berömde segerkusken Ulf Ohlsson.

Fransson världens gladaste människa
Bollnäsamatören Fredrik Fransson har nyligen blivit berättigad till att köra på V75 efter att ha kört 100 lopp. Nu satte han dit sin egen Monster Monsun på hemmaplan efter en ruggigt stark insats av hästen. Trots tredjespår i nästan tvåtusen meter så var Monster Monsun bara starkast över upploppet.
– Just nu är jag troligen världens gladaste människa från Järvsö, utbrast en glad Fredrik Fransson.
– Fy fan vilken jävla prestation. Jag tänkte när jag låg kvar i tredjespår att nu blir jag utskrattad. Men så kändes han så jäkla stark att jag tänkte att vi kör så här. Det är fantastiskt det här, sjukt grymt.

Fortsatt dominans av Kihlström
I Gulddivisionen, V75-6, brakade Knows Nothing till ledningen och fick på sin utsida Västerbo Loveboat efter ett varv. I rygg på ledaren satt Chelsea Boko som aldrig fick chansen att komma loss. Örjan Kihlström bidade sin tid i kön med Västerbo Highflyer och trots att han fick en dålig rygg att gå i över sista bortre långsidan kom han flygande till slut. Örjan Kihlström, vem annars, vann dagens största lopp med Daniel Redén-tränade Västerbo Highflyer.
– Vi kom ner rätt så bra från start ifrån åttondespåret men så fick vi en dålig rygg på bortre långsidan. Så där såg det inte så bra ut men jag tyckte inte att jag ville ta risken att köra invändigt heller och jag litade på hästen att han skulle göra det bra. Han var också mycket bra, sa Örjan Kihlström.
Superkusken har radat upp storloppssegrar under våren och sommaren och fortsätter att dominera i de stora loppen.
– En sån här period har jag aldrig varit med om och kommer nog aldrig att få vara med om heller. Det kommer nog bara att hända en gång i livet och det är bara att vara tacksam, sa Kihlström.
Örjan Kihlström fortsatte av bara farten genom att även vinna V75-avslutningen. Det gjorde han med Timo Nurmos-tränade Ceasar Sisu som efter en resa i tredje par utvändigt och tredjespår under slutrundan bara var starkast över upploppet.
Därmed blev det också en dubbelseger på V75 för Timo Nurmos som tränare.

Föregående artikelStorslam för Jimmy Takter
Nästa artikelÖppet brev från Johnny Takter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.