Eftersnack och resultat V75 HAGMYREN 25 Juli

73

eftersnack hagmyren 2015

På Annandag jul 2010 sprang nu pensionerade Uran Brick i mål som oplacerad på Umåker på en 1.20-tid. Det var första gången som den då nyblivne tränaren Greger Hägglund hade häst ute i lopp.
Snart fem år senare är situationen en annan. Nu är det 1.13-tider och V75-segrar som gäller.
– (skratt) Jag har det ganska bra för tillfället.

Tidigare Breeders Crown-finalisten Nikita Broline var under lördagen helt överlägsen i V75-2/Diamanstoets sjunde försök på Hagmyren. Trots ett lopp i först tredjespår och sedan ”dödens” var ekipaget, med Micael Melander i sulkyn, 20 meter före övriga in i mål.
Loppets favorit, Debra Boko, knäckte man redan i mitten av sista långsidan.
Efter loppet var kusken Micael Melander minst sagt nöjd med hästens insats.
– Först och främst är det roligt när det är så här mycket folk på läktarna. Då måste man bjuda på lite show också.
Tränare för Nikita Broline är Solängetamatören Greger Hägglund och om honom hade kusken bara gott att säga.
– Greger Hägglund och ägarna på Sollunda Gård är en härlig familj som verkligen satsar på det här. Jag unnar dem verkligen all framgång.

”Jag måste smälta det här”
När Kanal 75, ungefär en timme efter loppet, pratar med Greger Hägglund sitter han och tar igen sig lite.
– (skratt) Ja, jag måste smälta det här, säger han och fortsätter:
– Jag visste att min häst kunde vara med och kriga om segern, men sättet hon gjorde det på är helt fantastiskt.
Det råder inte några tvivel om att Nikita Broline är lite av den 46-årige amatörtränarens ögonsten.
– Jag har aldrig haft en bättre häst. Hon är så oerhört stark. Som en björn. Blir hon ännu lite snabbare är hon komplett.
Efter Nikita Brolines seger i Breeders Crown-semifinalen i fjol är lördagens triumf det största i Greger Hägglunds tränarkarriär.
– Det är så klart skitkul att få vinna på V75. Jag har ju trots allt hållit på med det här i knappt fem år bara.
Får vi se Nikita Broline i vinnarcirkeln på V75 igen?
– Det hoppas jag verkligen. Hon tar nya kliv i utvecklingen efter varje lopp och jag tror hon har ännu mera att ge.

Tog karriärens första på V75
Artonde gången gilt. Timo Nurmos-tränade Errol Boko hade inför V75-1, ett klass I-lopp, sju pallplaceringar men ännu ingen seger i karriären.
Det har han nu. Och vilken seger det blev. När loppets värsta konkurrenter slog på galopp tog Errol Boko och kusken Örjan Kihlström saken i egna händer, körde till ledningen och stack undan 400 meter före mål.
Över mållinjen var ekipaget långt före tvåan.
– Han kändes jättefin och vann med krafter kvar. Det är kanske lite svårt att förstå att hästen inte vunnit lopp tidigare när man såg det här, men samtidigt blev det ett konstigt lopp där alla betrodda försvann direkt, säger Örjan Kihlström efter loppet.

Våldsam öppning bäddade för skräll
I gulddivisionen, V75-3, var favoriten Shaq is Back och Daniel Redén ute efter ledningen. Men på innerspåret svarade Daniel Olsson och Democrat, vilket resulterade i en våldsam inledning första halvvarvet.
In på upploppet föll de båda, framför allt Democrat, tillbaka i fältet och i stället var det en annan Daniel Redén-tränad häst som vann – Traveling Man.
I hästens sulky satt Magnus Jakobsson för första gången.
– Jag försökte få ut Ville Karhulahti och Kash’s Cantab framför mig när jag avancerade, men han valde att stanna kvar. Det kanske var lika bra för när jag skickade iväg Traveling Man bet det bra ute i spåren. Nej, det här var jätteroligt. Speciellt eftersom jag hade hört att hästen var bäst när han fick gå där framme. Nu visade han även att han kan vinna bakifrån, sade Magnus Jakobsson.

”En jäkla talang”
Lördagens vackraste vinnare var tillika omgångens största favorit. Stefan Hultman tränar och Mats Sundin, före detta hockeyproffs, äger Nimbus C.D.
I V75-6 var det spets och slut för fuxen som bara joggade ifrån sina motståndare.
– Det finns ingen värre löpare. Han springer så otroligt fort på ett väldigt enkelt sätt. Det är en jäkla talang det här, säger Örjan Kihlström kort efter loppet och fortsätter:
– Att han vinner är en sak, men det är mera sättet han vinner på som är imponerande. Det är en spännande häst som snart kommer vara i gulddivisionen.

I övrigt noterade vi…
…att lärlingen Rickard Svanstedt tog första tränarsegern på V75 när han styrde in Lass North Star först över mållinjen i V75-4. Spets och slut.
– Det var jätteskönt att sätta dit den. Det här är den enda häst jag har på träningslistan så det är lite speciellt, sade Rickard Svanstedt, som annars jobbar åt brorsan Anders Svanstedt.
…att det blev en häftig duell mellan norrmännen Fjord Jerven och Solör Stegg i kallblodsloppet, V75-5. Sida vid sida in på upploppet, men kort före mål avgjorde Solör Stegg före favoriten.
…att 17-oddsaren Listas Rafiki avslutade omgången genom en relativt säker spetsseger, vilket gjorde att sju rätt betalade 156 895 kronor medan sex rätt gav 1 322 och fem rätt 112.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.